Letartóztatta a bíróság azt a 39 éves ukrán származású magyar férfit, aki vasárnap szíven szúrt egy másik férfit Budapesten, a 16. kerületben.

Gyilkosság a 16. kerületben

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, vasárnap este Budapesten, a 16. kerületben szíven szúrtak egy férfit. Az áldozat a kórházban meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyanús lett a járókelő

A tragédia a Centenárium lakótelepen, a Futórozsa utcában történt. Az áldozat felesége elmondta, hogy férje éppen az erkélyen tartózkodott, amikor észrevette, hogy egy gyanús férfi járkál a parkoló autók közt. Azonnal lement a ház elé.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Követte a férfit

Sándor hosszasan követte a feltehetőleg rablásra készülő férfit, majd húsz házat mentek így. Végül a támadó késével megszúrta Sándort, aki még megpróbált hazamenni. Eközben találkozott össze az őt kereső feleségével.

Összeesett az utcán

Renáta, az RTL klub Híradójában azt mondta, hogy férje utolsó erejével még megszorította a kezét és ezután esett össze. A mentő a Honvédkórházba vitte.

A kórháztól nem messze megállt a mentő

A férfit gyilkosa szíven szúrta. A kórház előtt már a mentőt is megállították az orvosok, még a járműben feltárták a sebet, mert Sándor állapota válságosra fordul. Ekkor még sikerült életbe tartani a férfit.

Meghalt a férfi

Ezután a Honvédkórházba feleségének azt mondták, hogy jól alakul Sándor állapota, látszik rajta, hogy élni akar. De sajnos néhány óra múlva meghalt.

Hajtóvadászatot indítottak

Az eset után a rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes ellen. A nyomozók alaposan átfésülték a környéket, de csak 2 nap múlva akadtak a nyomára.

Beismerte tettét

A 39 éves gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig az elfogásakor már kiürítettek.

Különös egybeesés

A tettes, csakúgy, mint az áldozat kárpátaljai származású. Mindketten kőművesként dolgoztak Budapesten, sőt egy évben is születtek, hovatovább a születési helyük között is mindössze nyolc kilométer van. Mindez azt jelenti, hogy a tettes és áldozata hasonló életutat jártak be, egészen eddig. A két férfi nem ismerte azonban egymást.

Előzetesbe helyezték

Pénteken a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a 39 éves férfit. A férfi fenntartotta a korábbi beismerő vallomását. A kényszerintézkedésről szóló végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Két gyermek édesapja

Az emberöléssel gyanúsított kárpátaljai férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt mondta, hogy nem kívánta a férfi halálát. A Budapesten dolgozó kőművesnek két gyermeke is van, és havonta járt haza az Ukrajnában élő családjához.

Kiemelt kép: helyszínbejárás a tettessel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán