Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, vasárnap este Budapesten, a 16. kerületben szíven szúrtak egy férfit. Az áldozat nem sokkal később a kórházban meghalt. A tettes után ezt követően hajtóvadászat indult, a rendőrség végül elfogta az elkövetőt. Az ügy kapcsán a hatóságok ma tartottak sajtótájékoztatót.

Szíven szúrta

Mint ismert, s ahogyan arról portálunk is hírt adott a megölt családapa egy tolvajt próbált meg feltartóztatni, ám a férfi ekkor kést rántott, és szíven szúrta a 39 éves Sándort. Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel kezdte keresni a tettest, a tragédia Budapesten, a 16. kerületben, a Futórózsa utcában történt. N. Sándor, az áldozat itt élt az egyik négyemeletes ház első emeleti lakásában, a feleségével, valamint két lányával. Két évvel ezelőtt költöztek ide a Kárpátaljáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kapcsolódó:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az erkélyről vette észre

A tragédia kapcsán a BRFK szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót, ahol Pál Adrián rendőrezredes ismertette a részleteket. A rendelkezésre álló adatok szerint a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta.

Hiába küzdöttek az életéért

A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni. Az ezredes elmondta, hogy a rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában 16. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit, írja a police.hu.

Véreb módjára járták az utcákat:

Beismerte tettét

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették.

Őrizetbe vették

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

A sajtótájékoztató itt nézhető vissza:

Különös egybeesés

A sajtótájékoztatón egyebek között az is kiderült, hogy a tettes, csakúgy mint az áldozat kőművesként dolgozott, sőt egy évben is születtek, hovatovább a születési helyük között is mindössze nyolc kilométer van. Mindez azt jelenti, hogy a tettes és áldozata hasonló életutat jártak be, egészen eddig. A két férfi nem ismerte azonban egymást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: police.hu videorészlet