2018 októberében valósággal szétkaszabolta a feleségét egy nagycsaládos férfi a Hajdú megyei Szentpéterszegen, és ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a tettest. A különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és kapcsolati erőszakkal vádolt M. Árpád leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

30 éve éltek együtt

Az ügyészségi vádirat szerint a pár hosszú ideig, mintegy 30 évig élt kiegyensúlyozott kapcsolatban, azonban a férfi viselkedése a gyilkosság előtti években megváltozott, élettársát rendszeresen sanyargatta. Az érzelmileg labilis férfi erőszakoskodását erős, de alaptalan féltékenység táplálta. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szentpéterszegen éltek együtt

Erőszakoskodása miatt felfüggesztettet is kapott

Az utóbbi évek során a férfi többször is erőszakosan lépett fel a feleségével szemben, és a verbális szorításon túl fizikailag is bántotta a nőt. A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt a férfit másfél évvel korábban már felfüggesztett börtönre is ítélték, a hatósági beavatkozás viszont nem volt elég, a próbaidő eredménytelenül telt el.

Kórosan féltékeny volt

A férfi egy idő után rendkívül féltékennyé vált a nejére, és rögeszméjévé vált, hogy a felesége megcsalja őt. Olyanokat vágott a felesége fejéhez, miszerint a neje lefeküdt a testvérével, a három vejével és más férfiakkal is. A férj annyira féltékeny volt, hogy egyszer még el is vitte feleségét Budapestre egy hazugságvizsgálatra, amely megállapította, hogy a nő nem csalta meg a férjét – írja a 24.hu.

Nem hitt feleségének

Az erőszakos férfi egyszerűen nem volt hajlandó elfogadni, hogy a felesége nem csalta meg őt senkivel sem, ezért tovább bántalmazta a nejét. A verések után az asszony rendszeresen azt mondta családtagjainak, hogy elesett vagy beütötte magát, viszont később már beszámolt a gyerekeinek a durva támadásokról.

Fiához menekült

A házaspár felnőttkorú gyerekei közül többen is Szentpéterszegen laknak, ezért az asszony a bántalmazások után a legidősebb fiához ment át. És ugyancsak a fiához menekült az édesanya 2018 májusában is, azonban ekkor a nyomában volt a családfő is, aki egy hosszú tőrkéssel hasba is akarta szúrni az anyját védelmező fiát, azonban a férfinak sikerült kitérnie a szúrás elől.

Kivégezte a feleségét

A szörnyű októberi napon épp ebédet főzött az asszony a ház teraszán, és ezért több kés is kint volt az asztalon. A felindult férfi ismét erőszakoskodni kezdett, majd egy húsz centiméter hosszú késsel mellkason szúrta a feleségét, aki a támadástól a földre esett. Az elborult férfi teljesen kivetkőzött magából, és további 35 alkalommal megkéselte az asszonyt, aki perceken belül elvérzett és meghalt. M. Árpád ezután öngyilkossági szándékkal saját magát is megszúrta, de a TEK-esek elfogták.

Nagyon próbált védekezni az eljárás során

A hírportál megkereste Tóth Istvánt, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szóvivőjét, aki elmondta, hogy M. Árpád szinte mindennel próbálkozott, hogy bevédje magát. Egyszer azt állította, semmire sem emlékszik felesége megöléséből, aztán pedig azzal állt elő, hogy egyszer-kétszer elcsattant egy pofon, de soha sem akarta megölni a nejét.

Kétfajta védekezéssel próbálkozott

A szóvivő szerint a férfi kétfajta védekezéssel próbálkozott. Egyszer azt állította, hogy a magas vércukra miatt elvesztette az önuralmát, de mint azt egy szakértő megállapította, ez nem volt igaz, mert ilyen esetben cselekvőképtelen lett volna. Másik védekezése az volt, hogy azt állította, erős felindulásból támadt rá nejére, azonban ezt az igazságügyi és az elmeorvosi szakértői vizsgálat is cáfolta.

Máig azt hiszi, megcsalta a neje

A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért a tetteiért, azonban azt még akkor is hangsúlyozta, hogy a neje megcsalta őt. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a bíróság felé, hogy hagyják helyben a törvényszék ítéletét.

Így fogták el a férfit a TEK-esek

A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a TEK videójából – Forrás: YouTube