Ahogyan arról a Kékvillogó is hírt adott a Való Világ egykori győztese tavaly februárban vonult be a börtönbe, azt követően, hogy kábítószerfogyasztásért valamint emberrablásért 3 év 5 hónapra ítélték. A valóságshow hős azonban most úgy tűnik, nem kell a teljes büntetését letöltse, a bíróság döntésének értelmében hamarabb szabadulhat, persze feltételesen.

Ezt mondja az ügyvéd

Ennek kapcsán a sztár ügyvédje, dr. Galgóczi Zoltán elmondta, „A feltételes szabadságra bocsátás olyan kedvezmény, ami lehetővé teszi, hogy a tényleges fogva tartás ideje az ítéletben kiszabott büntetés tartamánál rövidebb legyen.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bizonyos feltételek

„Az idő lerövidítése törvényben rögzített lehetőség, amely bizonyos feltételek megléte esetén alkalmazható. Büntetés-végrehajtási bíró vizsgálja ezen feltételek fennállását és indokoltságát. A sok szempont közül kiemelendő az elítélt büntetés-végrehajtás alatt tanúsított magatartása, illetőleg a törvénytisztelő életmódra való készsége.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szabadulhatna, de…

A bíró ezt alapul véve nemrég hozta meg a döntés, mely szerint Aurelio teljesített a törvényi feltételeket, így megkaphatja a fentebb említett kedvezményeket. Ezt azt jelenti, hogy az emberrablásért kiszabott büntetése kétharmad részének letöltésével idén augusztus 17-től lehetővé tette számára a feltételes szabadságra bocsátást.

A második büntetés

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a valóságshow hős elhagyhatja a börtönt, ugyanis kábítószer birtoklásért is elítélték, így most kvázi a második büntetését, az 1 év 2 hónapot kezdi meg.

Jó útra tér

Aurelio egyébként minden erejével azon van, hogy jó útra térje, az ügyvéd elmondása szerint a börtönben önkéntes drogterápián is részt vesz, annak ellenére, hogy lebukása, vagyis 2015. november óta nem fogyasztott kábítószert.

Nagyon örült

A sztár hatalmas örömmel fogadta egyébként a bíró döntését, és már alig várja, hogy újra szabad legyen. „Mivel a leckét egy életre megtanultam az elmúlt hónapokban, a vizsgán nem kellett puskáznom, amikor a büntetés-végrehajtási bírónő kikérdezett annak érdekében, hogy lássa, megérdemlem-e a szabadságot. A döntése erőt adott, ami átvisz a mélypontokon, hiszen nagyon hiányoznak a szeretteim” – magyarázta.

Bízott benne, hogy idén kiengedik

Aurelio korábban amúgy abban bízott, hogy talán még idén szabadulhat, ám az ezzel kapcsolatos álmai szertefoszlottak. Ez eleinte nagyon megviselte, de a mostani döntés úgy tűnik erőt adott neki ahhoz, hogy kibírja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Piperkőc vagyok, ami sokaknál kiveri majd a biztosítékot, még egy vallomás a börtönbe készülő Aureliótól

Kiemelt kép: Aurelio – Forrás: TV2