Súlyos baleset történt szombat délután Törökszentmiklóson, lezuhant egy kisrepülő. A mentés jelenleg is tart

Lezuhant egy kisrepülő

Lezuhant egy kisrepülőgép szombat délután Törökszentmiklósnál, két ember beszorult a járműbe – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. A balesetben egy férfi életveszélyesen, egy másik pedig súlyosan megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felszállás után zuhant le

Dávid Mónika elmondta, a kisrepülőgép Surjány városrésznél szállt fel, nem sokkal azt követően zuhant le.

Folyik a mentés a helyszínen

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mészáros János

Zajlik a mentés

A motoros vitorlázó repülőgépben ketten utaztak, beszorultak a roncsba, de életben vannak, jelenleg is zajlik a kimentésük – tette hozzá. A gépben egy 58 éves törökszentmiklósi és egy 50 éves szolnoki férfi utazott, akik a földbe csapódás következtében – az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint – súlyosan megsérültek.

Földbe csapódott a repülő

A lezuhant repülő – Forrás: Police.hu

Letört az eleje

A lezuhant repülő – Forrás: Police.hu

Vitorlázó repülő

A szoljon.hu szerint egy 2010-es gyártású, német Scheibe SF-25 Falke típusú vitorlázó repülőgép volt érintett a balesetben, mely Szandaszőlősről szokott felszállni.

Tűzoltók vonultak ki a helyszínre

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mészáros János

Mentőhelikopter a helyszínen

A helyszínre több mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett. Az egyik sérültet életveszélyes sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel kórházba, Szegedre, a másik férfit pedig súlyos állapotban vitték Szolnokra.     

Mentőhelikopterrel vitte el a súlyos sérültet

Mentőhelikopter – Forrás: MTI/Mészáros János

Elszállították a sérülteket

Mentés – Forrás: MTI/Mészáros János

Eljárás indult

Az ügyben a törökszentmiklósi rendőrkapitányság a légi közlekedés veszélyeztetése miatt indít eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mészáros János