A Debrecenből Ausztriába utazó család úgy döntött, hogy nem az M0-áson kerüli meg a fővárost, hanem átmennek Budapesten. Nem jutottak el az M7-es bevezetőjéig sem, mert egy Volánbusz letarolta őket.

Beléjük ment a Volánbusz

Egy KIA Sportage közlekedett Újbudán, a Nagyszőlős utcán az M7-es kivezetője irányába hétfőn. Éppen a Karolina úti jelzőlámpás csomóponthoz ért, a sofőr szabad jelzésen elindult, ám jobb kéz felől, a Karolina úton a Budapestről Kisbérre tartó menetrend szerinti Volánbusz férfi vezetője figyelmen kívül hagyta a jelzőlámpa tilos jelzését, behajtott a kereszteződésbe, és ott belerohant a KIA jobb oldalába, amelyet több méterrel odébb lökött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csúnyán elintézte a busz a családi autót

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyaralásra indultak

A KIA vezetője és utasa éppen Debrecenből tartottak ausztriai nyaralásukra, amikor ütköztek az autóbusszal. A vétlen autó jobb első ülésen ülő hölgyet a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés alkalmazásával szabadították ki a járműből, ő súlyosan megsérült, nyakmerevetítőt helyeztek rá, azonnal hordágyra tették és szirénázva vitték kórházba.

Összetört a busz eleje

Kórházba vitték őket

A személyautót vezető párja szintén megsérült, a mellkasát ütötte meg, őt is kórházba szállították. Mindketten használták a biztonsági övüket, de a Credo busz fékezés nélkül hajtott a kereszteződésbe, ezért a hölgy nagy ütést kapott.

Innét látszik, mekkora ütést kapott az autó

A buszsofőr is megsérült

A busz fedélzetén tartózkodó utasok nem sérültek meg, azonban a busz vezetője igen, őt szintén kórházba szállították.

A tűzoltók is segítettek a mentésnél

Dugó volt a környéken

A karambol óriási torlódást okozott a környéken, az 53-as, a 150-es és a 154-es autóbusz mintegy másfél órán keresztül terelve közlekedett, nem érintette a Hollókő utca és Újbuda-központ és a Budapart felé az Ajnácskő utca megállót sem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.