Összesen 18 óra késéssel landolt Budapesten a Dzsiddából induló járat, mivel a gép egyik magyar állampolgárságú utasa bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is.

Verekedni kezdett

A fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar állampolgárságú utasa Kairói felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte – olvasható a Budflyer Facebook-oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lekötözték az utast

A járat kapitánya ezért a gép azonnali divertálását rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére. A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről – írja az Index.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Cipruson töltötték az éjszakát

Időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton résztvett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50 kilométerre lévő Nicosia egyik szállodájába.

18 órás késés

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le. A három kontinensen át tartó utazás összesen 18 órás késéssel zárult.

Kényszerleszállás

Ahogy egy hónappal ezelőtt írtunk róla, a Ryanair légitársaság London-Bukarest járatának le kellett szállnia a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy renitens utas miatt.

Tankoltak is

A rendőrség kivonult és a leszállást követően intézkedett a helyszínen. A repülőgép a rátankolást követően hamarosan folytathatja az útját – írták.

Agresszív volt

A 24.hu megkeresésére a rendőrség azt közölte, a Liszt Ferenc Repülőtéren 2023 január 10-én 17 óra 15 perckor a London-Bukarest között közlekedő utasszállító repülőgép menetrenden kívüli leszállást hajtott végre, mert a repülőgép egyik utasa, egy román állampolgárságú férfi agresszívan viselkedett.

Már vizsgálják is

A leszállást követően az utast a rendőrök előállították. Vele szemben a vizsgálatot a rendőrség megkezdte – írták.

Brüsszelből Bukarestbe tartott a járat

Másfél hónappal héttel ezelőtt az FR 2101-es számú járatot teljesítő 737-800-assal műszaki probléma történt. A repülő ezért kedden este 7 óra előtt kényszerleszállást kezdett meg Budapesten.

Földet ért a gép

A repülőgép Ferihegyen sikeresen leszállt. A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei meg is kezdték a repülőgép átvizsgálását a futópályán. Minderről az AIRportal.hu Facebook oldala számolt be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció