A Debreceni Rendőrkapitányságra december 27-én érkezett bejelentés, miszerint egy nő kutyájára szomszédja rálőtt légpuskával. A rendőrök azonosították az elkövetőt és előállították – a helyszínelésről készült, rendőrségi fotókat a cikkben mutatjuk.

Légpuskával lőtt rá a kutyára

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt kell felelnie annak a 45 éves helyi lakosnak, aki légpuskával lőtt rá a szomszédja kutyájára december 27-én.

Nem csak egyszer lőtt

A rendőrség jelentése szerint a sértett az autójával próbált kiállni, azonban a kutyája kiszökött és el kezdett ugatni a szomszéd kerítésénél. A támadó ekkor elővette a légfegyverét és többször is leadott lövést a kutyára.

Ez is érdekelhet

Járőrtársa életére törő férfit lőtt le egy rendőrnő Újpesten

A nyomozók azonnal a helyszínre értek

A debreceni rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, ahol adatgyűjtést végeztek, majd lefoglalták az ominózus puskát. A 45 éves férfit előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A légfegyver is fegyver

A 45 éves támadó légfegyverrel lőtt a szomszéd kutyájára, ami ugyan kevésbé veszélyes, mint az éles fegyverek, viszont a férfi légpuskával is okozhatott komoly sérülést. Ugyanakkor a büntetése tekintetében szinte mindegy, milyen fegyverrel lőtt, ugyanis a törvények szerint közterületen semmilyen fegyver sem használható.

Vizsgálni fogják, történt-e állatkínzás

A 45 éves férfinek felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt kell felelnie az eljárás során, de az ügy tárgyát fogja képezni az állatkínzás megvalósulása is, ami adott esetben súlyosbíthatja a büntetést.

Ez is érdekelhet

A halottlátó szerint négyen tüntették el a maglódi vállalkozót, Pintér Gyulát

Kiemelt kép: Rendőrség-légpuska – Forrás: Police.hu