Súlyos testi sértéssel gyanúsítják azt a 73 éves Nógrád megyei lakost, aki egy vascsővel ütötte meg ismerősét. A palotási lakos 2020 márciusában követte el a súlyos támadást.

Héhalmon történt az eset

A 73 éves férfi március elsején követte el a borzalmas tettét Héhalom belterületén. A gyanúsított egy családi ház előtt találkozott össze az ismerősével, akivel aztán szóváltásba keveredett.

Itt történt a támadás

Vascsővel rontott neki ismerősének

A rövid beszélgetésüket követően a 73 éves palotási lakos egy vascsövet rántott elő a nadrágja zsebéből, majd azzal fejbe vágta a sértettet. Az ütést következtében a bántalmazott szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ez is érdekelhet

A lakatos mentette meg a fiatal nő életét, miután volt barátja saját lakásán akart végezni vele: a férfit támadása előtt helyezték feltételesen szabadlábra

Komolyabb baj is történhetett volna

Az orvosszakértői vizsgálat szerint a támadó ennél sokkal durvább sérülést is okozhatott volna a vascsővel, csupán a szerencse műve, hogy nem történt nagyobb baj.

Befejezték a nyomozást

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai lezárták a nyomozás vizsgálati szakaszát, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Ez is érdekelhet

Élete végéig rácsok mögött marad a taxisra támadó elkövető – Kegyetlenül összeszúrkálta áldozatát, csak a szerencsének köszönhetően élte túl a támadást a sofőr

Éveket is kaphat a támadó

A palotási lakos súlyos büntetést kaphat az ütésért, még akkor is, ha a bántalmazott 8 napon belül gyógyul. A könnyű testi sértés vétsége 2-3 év, azonban ha súlyos testi sértést, különös kegyetlenséget állapítanak meg, akkor a férfi még komolyabb büntetésre számíthat.

Kiemelt kép: Rendőrség-nyomozás – Forrás: Police.hu