Befejezték a Pest megyei rendőrök annak a Valkón történt bűncselekménynek a nyomozását, amelyet két éve követtek el fiatalok az egyik ismerősükkel szemben. A nyomozók mindhárom gyanúsítottal szemben vádemelési javaslatot kértek az ügyészségtől.

Megverték és fellógatták ismerősüket

A rendőrség információi szerint 2018. december 25-én, este három helyi, fiatal férfi az ismerősük elé hajtott kocsival, majd őt korábbi sérelmeik miatt ütni és rugdosni kezdték. Ezt követően a 22 éves ismerősüket az autóba ültették, majd az egyikőjük telkén található melléképületbe vitték, ahol folytatták a verést.

Fellógatták és kamerázták

A három gyanúsított kötelet erősített egy gerendára, majd a nyakánál fellógatták az ismerősüket és lapátnyéllel kezdték el verni, közben pedig egy karddal fenyegették. A brutális eseményeket az egyik támadó a mobiljára vette.

Teljesen összeverték

Egy ponton a gyanúsítottaknak feltűnhetett, hogy a sértett egyik lába eltörhetett, ezért leszedték a kötélről és ismét berakták a kocsiba, amellyel egészen a sértett lakóhelyéig mentek. Ott ki is rakták az összevert ismerősüket, aki négykézláb be tudott menekülni a házba, ahol segítséget is kért. A sértett később feljelentést tett a rendőrségen.

Ez is érdekelhet

“Kevesebbet ért, mint az öccse” – borzalmas élete volt szülei mellett a 10 éves kisfiúnak, megverték és ágyneműt sem vettek neki

Nyomoznak a rendőrök

A Pest megyei rendőrök gyorsan intézkedtek és még aznap elfogták a 36 éves N. Róbertet, a 19 éves R. Andrást, valamint a 21 éves O. Attilát. A kihallgatások során a támadók tagadták a bűncselekményt, sőt még panaszt is tettek.

Befejezték a nyomozást

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az adatgyűjtés és a tanúk kihallgatása után, szakértőkkel vizsgálta az ügyet, melyet a napokban befejeztek, a keletkezett iratokat pedig megküldték az ügyészségnek.

Ez is érdekelhet

Úgy megverték segítőjüket, hogy belehalt sérüléseibe az idős asszony: a holttestet a szemét közé, egy zsákban rejtegették

Vádemelési javaslat

A rendőrök mindhárom gyanúsítottal szemben vádemelési javaslatot kértek az ügyészségtől az ügy súlyára való tekintettel.