Változatos módszerekkel terrorizálta és alázta meg a gyereket. Volt, hogy a focipályán esett neki, de fegyvert is szegezett a homlokához. Lényegében megúszta a büntetést.

Ez volt a csali

A tortúra tavaly március 19-én vette kezdetét a Nógrád vármegyében található Szirák községben. Ekkor egy 15 éves fiú egy társával közösen elinvitálta agancsot gyűjteni a település melletti tóhoz az áldozatot A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyes eszközzel fenyegették

Miután agancsot nem találtak, a vádlott és társa lökdösni kezdték a sértettet, hátulról ütögették a fejét és sértegették. A fiú hátulról átkarolta a sértett nyakát, fojtogatta, eközben társa erőszakkal szalmát tett a sértett szájába, majd a társa 25 cm pengehosszúságú kését a gyerek mellkasához, nyakához érintették.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megalázó kézcsókra kényszerítették

Ezalatt a vádlott társa a sértett bal csuklóját véletlenül felszínesen megvágta, amitől az vérezni kezdett. Társa eközben fenyegetésképpen kést szorított a sértett mellkasához, a vádlott pedig a hasához, majd a vádlott társa a sértett ruháját rángatva és őt a föld felé nyomva arra kényszerítette, hogy térdeljen le és csókoljon kezet neki.

Ismét elcsalta

Miután az áldozat félelmében a kézcsókot végrehajtotta – amit mobiltelefonnal rögzítettek – elengedték. Pár nappal később a most elítélt tinédzser felhívta a lakására a fiút azzal az indokkal, hogy segítsen neki beállítani a telefonját. A lakáshoz a sértett egy ismerősével együtt érkezett.

Megöli, ha nem térdel le

Beszélgettek, majd ezt követően a kamasz a konyhából kiment, majd légpuskával a kezében tért vissza. Ennek csövét megtöltötte a kisfiú előtt, majd úgy tett, mintha töltényt tenne a csőbe. A fegyvert homlokához, a két szeme közé nyomva azzal fenyegette: „megöli, ha nem térdel le”.

Ám mindez még nem volt elég

Az áldozat ennek nem tett eleget, ezért az agresszor meghúzta az elsütő billentyűt, majd a fegyver kattanására az áldozat és barátja félelmében kiszaladt a házból. Ám a tortúrának nem volt vége. Másnap meglátta őt a focipályán ücsörögve, s ekkor úgy döntött, tovább folytatja a vegzálást.

Ütötte, rúgta ahol csak érte

A földön ülő sértetthez odament, majd a sértett hátát, oldalát, hasát többször cipőtlen lábával megrúgta, a fejét ököllel megütötte, majd a sértett oldalába és fejébe bokszolt, s ezt akkor sem hagyott abba, amikor a sértett sírni kezdett

Ez az ítélet született

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat a 2023. január 27-én tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével kényszerítés bűntettének kísérlete, zaklatás vétsége és garázdaság vétsége 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátotta, és megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a próbára bocsátás próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Másodfokon folytatódik az ügy

A bíróság a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt légpuskát elkobozta, egyúttal kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült közel 200 ezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére. A döntés nem jogerős – olvasható a Balassagyarmati Törvényszék pénteki közlésében.

De mi is az a próbára bocsátás?

A kisebb súlyú bűncselekmények esetében a bíróság dönthet úgy, hogy a büntetés kiszabását próbaidőre elhalaszthatja, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)