Folyamatosan zaklatta a nőt, míg végül pár nappal ezelőtt berontott hozzá. Dulakodni kezdtek, melynek során előkerült egy riasztópisztoly, valamint egy éles eszköz is.

Végezni akart vele

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája 2023. január 27-én elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyomoz – olvasható a Budapest Környéki Törvényszék pénteki tájékoztatásában. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Folyamatosak voltak a viták

Közlésük szerint 1996 és 2022 februárja között a nő és a férfi élettársakként éltek együtt, két gyermekük született. Kapcsolatuk konfliktusoktól terhelt volt, a férfi rendszeresen verbálisan és fizikálisan is bántalmazta a nőt, az is előfordult, hogy életveszélyesen megfenyegette az asszonyt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baljós üzenetet küldött

Kettejük között 2017-től tovább fokozódott a feszültség, miután a férfi rákapott a drogokra, így a nő elköltözött tőle. Ettől kezdve volt élettársa gyakran ismerősein keresztül üzent a sértettnek – egy alkalommal azt, hogy ha nem hívja őt föl, végez vele. A nő azonban hajthatatlan volt.

Véres küzdelem alakult ki

Ezt megelégelte a férfi, aki idén január 23-án, hétfőn megjelent a nő lakásánál, az ajtót berúgva behatolt hozzá, majd hátulról a földre vitte menekülni próbáló áldozatát, akit egy veszélyes eszközzel megfenyegetett. Amikor a nőnek néhány pillanatra sikerült kiszabadulnia, egy gázriasztóval próbált a férfi felé lőni.

Maradandó sérülése lett

Ezután dulakodás alakult ki a felek között, amelynek során a férfi a már említett éles tárggyal sebet ejtett az asszonyon, aki ekkor kimenekült a házból és segítséget kért. A férfi a történteket követően elmenekült a helyszínről. A nőnek olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy műtéti úton kellett eltávolítani a lépét.

Elszökne, ha nem tennék rács mögé

A bíróság szerint figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottat az ismert tartózkodási helyén nem lehetett elérni, valamint a terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a várható büntetés mértékére tekintettel fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye.

Emellett veszélyesnek is tartják

A férfi zaklató magatartása miatt feltehető, hogy amennyiben nem zárják el, akkor újabb bűncselekményt követ el. A nyomozás érdekére, a gyanúsított életmódjára, illetve a felek viszonyára tekintettel az ügyészi indítvány szerint a terhelt letartóztatása indokolt.

Egy hónapig szól a döntés

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb február 27-ig.

Börtönpszichiátriára vitték

A legszigorúbb kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézményben (IMEI) kell végrehajtani. Mivel a döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így az véglegessé vált, s végrehajtható. Az nem derült ki, hogy melyik településen történt a bűncselekmény. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)