Ugyan még csak az év elején járunk, de már most több olyan meghökkentő bűnügy történt, amely valamilyen módon a rendőrőrsökhöz köthető. Mutatjuk a legfrissebbet.

Rákiabált egy nő

Lajosmizsén kerékpározott egy idős asszony csütörtök reggel, amikor észrevette, hogy egy kocsi követi, és egy ismeretlen nő kiabál neki belőle. A biciklis megállt, mivel sejtette, hogy nem egy üldözésbe csöppent, sokkal inkább a figyelmét próbálja felhívni a sofőr. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kámforrá vált a tolvaj

Kiderült, hogy a gépkocsi vezetője szemtanúja volt, ahogy a kerékpározó asszony mögé futott egy idegen, és kilopta a táskájából a pénztárcáját. A szemfüles sofőr azonban hiába próbálta figyelmeztetni a gyanútlan áldozatot, a tolvaj egy szempillantás alatt „köddé vált”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A helyi rendőrségen értek össze a szálak

A két nő a város rendőrőrsére ment, hogy bejelentsék a bűncselekményt. Az egyenruhások felvették vallomásaikat, és egyben az elkövető személyleírását is rögzítették. A rendőrök épp az ismeretlen felkutatására indultak volna, amikor betoppant az őrsre egy férfi, akit tanúként idéztek egy másik ügyben.

A kapuban találkoztak össze az elkövetővel

Amikor megpillantották az idézettet az egyenruhások, a személyleírás alapján egyből rájöttek, hogy a tolvaj sétált be az imént a rendőrségre. Az idézésre feltehetőleg azért nem sikerült időben odaérnie, mert fontosabb dolga akadt: pénzt lopni egy idős asszonytól. A 37 éves tolvajt végül gyanúsítottként hallgatták ki lopás miatt a lajosmizsei rendőrök – olvasható a rendőrség közlésében.

A férfi, aki nem méltó az ittas vezetésre

Pár nappal ezelőtt nem sokkal Komárom-Esztergom vármegyében történt egy hasonlóan meghökkentő eset. Január 23-án, hétfő reggel a tatai kapitányság eligazító helyiségében az utcai kamerán egy autóra lettek figyelmesek a rendőrök, ami szabálytalanul leparkolt a rendőrségi épület előtt lévő szolgálati parkolóba.

Meghökkentő magyarázatot adott

A sofőr a jármű első gumiabroncsaival nekiütközött az útpadkának, majd megállt. A járőrök azonnal kérdőre vonták a férfit, aki elmondta nekik, azért jött, hogy feladja magát. Mint fogalmazott, mindezt azért tette, mert nem találta magát méltónak arra, hogy ittasan vezessen.

Büntetőeljárást kapott

Hozzátette, nagy mennyiségű alkoholt ivott, mielőtt a volán mögé ült. gyorsan előkerült a szonda, ami ezt alátámasztotta. A 65 éves helyi férfi ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak, jogosítványát pedig elvették.

És egy csekket is

Plusz tízezer forintos helyszíni bírságot is kapott, mivel nem használta a biztonsági övet. Az sajnos nem derült ki, hogy maguk a rendőrök mit szóltak az esethez, hiszen olyan bűnelkövetővel – aki szó szerint házhoz jön – nagyon ritkán találkozni. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetet a kapitányság kamerája is megörökítette

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)