Több napja halott lehet az a kétéves kisgyerek, akit egy autó csomagtartójában találtak meg Nyíregyházán. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a kisgyerek halálának pontos okát. Nem ez az első eset, hogy nevelőszülőknél lévő gyerek halt meg.

Sokkoló

Szombat reggel egy autó parkolt le a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, amiből egy férfi és egy nő szállt ki, akik közölték a rendőrökkel, hogy egy halott gyermek van az autójukban. A rendőröket, akik kimentek a kocsihoz, szabályosan sokkolta a látvány, miután kinyitották a csomagtartót. Az autót pillanatok alatt bűnügyi helyszínné változtatták az egyenruhások – írta az RTL.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfulladhatott

Ahogy írtunk róla, a rendőrök az autó átvizsgálása után a gépjármű csomagtartójában találtak egy kétéves gyereket magzatpózba gömbölyödve, információk szerint már több napja halott lehetett és halálát fulladás okozhatta. A Tények értesülései szerint a kétéves gyereken kívül egy egyéves csecsemőt is találtak az autóban, akin sérülések voltak, de élt, őt kórházba szállították. Úgy tudni, hogy egy testvérpárról van szó, akik a Vásárosnaményhez közeli Ilkről kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára, és mindketten alultápláltak voltak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A családot majdnem elengedték

A rendőrök is a látvány hatása alatt lehettek, mert elsőre majdnem elengedték a nevelőszülőket. Aztán őrizetbe vették a férfit és a nőt is – hangzott el a Tények riportjában.

Szirénázó mentőautó

A szon.hu azt írja, hogy az eset a Stadion utcánál történt. A környéken lévő kis üzletekben dolgozók korán nyitnak, így többen is látták az autót, és a helyszínre érkező mentőket, rendőröket. „Háromnegyed hatkor jöttem, és láttam az autót az út szélén, három férfi állt mögötte” – mondta egy üzlet dolgozója, és hozzátette: hat órakor, amikor kinyitott, mondták neki a vendégek, hogy szirénázva jön egy mentőautó. Az eladó pedig azt hitte, hogy a közelben lévő szórakozóhelyen történt valami.

Mindenki megdöbbent a környéken

„Azt gondoltam, hogy megint verekedés volt, s azért hozták ide az autó mellett álló férfiakat. De az furcsa volt, hogy hat órakor a mentőből kiszálló fehér köpenyes orvos az autó körül vizsgálódott. Nem tudom megérteni, hogy egy ártatlan kisgyermekkel, hogy lehet így bánni. Ha pedig valaki nem akart róla gondoskodni, miért nem vitte el olyan helyre, ahol szeretetben és biztonságban nőhetett volna fel” – mondta egy helyi eladó.

RTL riportja:

Nem az első eset

Ahogy egy hónappal ezelőtt írtunk róla, szörnyű tragédia történt egy várpalotai társasházban, ahol egy ötéves kisfiú, Benjámin veszítette életét. A segélyhívó tárcsázása után rengeteg rendőrautó és mentő jelent meg a helyszínen, akik hosszasan küzdöttek a gyermek életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Az óvodás egy kutyaláncot tekert a nyakára, amivel megfojtotta magát. Vélhetően egy szerencsétlen baleset történt, amit a felnőttek nagyobb odafigyelésével esetleg el lehetett volna kerülni.

Három gyereket nevelt

A hivatásos nevelőszülő, H. Józsefné a saját felnőttkorú fia, Márk mellett három kiskorú gyerekkel élt az első emeleti lakásban. Az autizmusa miatt egy közeli kisegítő óvodába járt az ötéves Benjámin, aki játékból tekerhette magára a kistestű kutyájuk láncát, amitől elfehéredett, végül pedig meghalt.

„Felelőtlenség”

A szomszédok megdöbbentek a tragédián. „Az utolsó emlékem a kisfiúról, hogy az anyukája bevásárlásra használt gurulós táskáját húzta mosolyogva. Aranyos gyerek volt, szörnyű, ami vele történt” – mondta a földszinten élő József. „Hihetetlen, hogy ilyen felelőtlenség megtörténhet, ami egy ártatlan kisgyerek halálát okozza” – tette hozzá az egyik másik szomszéd, Ádám.

Polgári tragédia

Arról is írtunk, hogy a bíróság elrendelte annak a nevelőanyának a letartóztatását, aki egy két és fél éves kisfiú halálát okozhatta február 26-án. Ahogy a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, a gyanú szerint a nő Danikát szófogadatlan viselkedése miatt bántalmazta, aki emiatt belehalt a sérüléseibe. Pénteken a Debreceni Járásbíróság elrendelte, hogy tartóztassák le a fiú nevelőanyját. Azzal gyanúsítják, hogy ő okozta Dani halálát.

Ezt állítja a nevelőanya

A nevelőanya azt mondta, hogy miután a gyermek elcsúszott, “legurult a lépcsőn és beverte a fejét”. Ezzel indokolta, hogy miért voltak sérülések a gyermeken. Az orvosszakértő nem zárta ki, hogy idegenkezűség következtében történt a tragédia.

Aggódós volt

A velük szemben lakó idős hölgy szerint Danikára éppúgy vigyázott anyja, mint saját gyermekére is. Elmondása szerint néha már túlságosan aggódott érte, védte a hidegtől, és szaladt utána az udvaron, hogy el ne essen – írja a HAON. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni fotó – Forrás: RTL híradó