Őrült módjára cikázott az M1-es autópályán egy külföldi nő. A döbbenetes felvételen az is látszik, ahogyan többször veszélyezteti a többieket.

Tragikus lehet

Nap, mint nap látni az utakon, hogy milyen megdöbbentő húzásokkal rukkolnak elő egyes autósok. Sok esetben az autópályán is hajmeresztő manőverekkel autóznak egyes sofőrök, melynek nem egyszer csúnya vagy éppen tragikus baleset lesz a vége. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden szabályt megszegett

Most a Budapesti Autósok Közösségének egyik tagja osztott egy újabb videót egy igencsak veszélyesen hajtó sofőrről. A felvételen az látszik, ahogyan egy Renault sofőrje az M1-es autópályán halad Győr felé, közben azonban többször is büntetőfékezik, cikázik a sávok között és nem engedi el a mögötte haladó kamerás autót – írja a Bors.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hosszú szakaszon csinálta

„Az osztrák rendszámú, Renault körülbelül 20-30 kilométeren keresztül próbált leszorítani, több alkalommal büntető fékezett. Index használata nélkül, szó szerint kacsázott az autópálya két sávos útján az egyik szélétől a másikig, több autót veszélyeztetett” – írta a videó mellé a kamerás kocsi sofőrje.

Felháborító viselkedés

Az autós valóban nem indexszel, és úgy csúszik át egyik sávból a másikba, hogy az akár súlyos balesetet is okozhatott volna. Egy alkalommal melléjük ért szinte a kamerás autó, de a Renault sofőrje akkor is visszavágott a sávba, a kamerás szerint pedig még kacarászott is: Figyeld, és nevet! – mondta a felvételen a kamerás autóban utazók egyike.

Rendőrt kellett hívni

A végén csak úgy tudtak szabadulni a kilométeren keresztül előttük haladó, őket el nem engedő sofőrtől, hogy rendőrt hívtak rá. Kiderült, a kocsit egy osztrák nő vezette.

Két autó kellett hozzá

„Többször vészfékeznem kellett, rendőrt hívtunk, akikkel vonalban is maradtunk, és az ő segítségével két másik rendőr kolléga ki tudta venni a forgalomból és intézkedni kezdtek az osztrák nővel szemben” – tette hozzá.

Nem indult eljárás

„Az autóvezetőt igazoltatták a kollégáim. Az ellenőrzés során ittasság, vagy kábítószer használata nem merült fel. Az ügyben sem büntető, sem szabálysértési eljárás nem indult” – közölte Gányai Balázs, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság referense.

Videó az esetről

Korábbi eset

Egy hónappal ezelőtt írtunk róla, hogy közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy büntetőfékező ellen, aki az autópályán nem bírt magával. Az sem ússza meg, akit megleckéztetett.

Szigorúan büntetnék

Az ügyészség a benyújtott vádiratában a közúti közlekedésben résztvevőkre különösen veszélyes cselekmény miatt az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztésre, közúti járművezetéstől eltiltásra és pénzbüntetésre tett indítványt. A nyomozó hatóság mind a vádlottal, mind a sértettel szemben szabálysértési feljelentést tett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BP-i autósok videója – Forrás: YouTube