Láncra vertek és napokig kínoztak egy debreceni férfit az 50 ezer eurós tartozása miatt. A két ukrán-magyar elkövetőnek egy debreceni család segített az áldozat bujtatásában és sanyargatásában. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a tetteseknek segítő apára és a gyermekeire is.

Rengeteg pénzzel tartozott

A vádirat szerint a sértett 50.000 euróval tatozott két, ukrán-magyar állampolgárnak, akik a férfit 2023. július 21-én, este, az egyik debreceni áruház parkolójába hívták.  Itt az egyikük odalépett hozzá és megfenyegette, hogy eltörik a lábát, ha nem adja át a mobiltelefonját és nem ül be az autójukba. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Egy ismerősük házába vitték

A tettesek a férfit az idősebb segítőjük házába szállították, útközben erőszakkal elvették az okmányait. A segítőjük házában lakott a férfi két felnőtt fia és lánya is, akik tudtak a bűncselekményről, és abban mindhárman segítették az elkövetőket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megverték a garázsban

A tettesek a sértettet a ház udvarán található garázsba vitték, ahol a fiatalabb elkövető ököllel, egy bottal és a lány által átadott fém baseball ütővel is bántalmazta. A férfi emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Lánccal kötözték ki

Ezután elrablói a lábánál egy lánccal kikötözték a férfit, akit napokon keresztül fogva tartottak, közben a tartozása megadását követelték tőle. Megfenyegették, hogy ha szökni próbál, őt és a családját is megölik.

Harci kutyákkal őriztették

A férfi őrzéséről és ellátásáról a két gyermek gondoskodott. A sértett nem merte a láncot kifeszíteni és elszökni, mert félt a fenyegetéstől és az udvaron tartott harci kutyától.

Többször is kért kölcsön

Két nap múlva az elkövetők a férfit elvitték egy ismerőséhez, akitől többször is kölcsönkért, összesen 700.000 forintot, amit nyomban átváltottak euróra. A férfi a rokonaitól is próbált pénzt kérni, de ők nem voltak otthon, ezért elrablói visszavitték a férfit a házba és ismét láncra kötötték.

Jelezte, hogy baj van

Pár nap múlva az elkövetők megint elvitték egy barátjához, akitől pénzt kért kölcsön. A férfi a barátjának jelezte, hogy bajban van, ezért amikor másnap elmentek a kölcsönkért pénz átvételének helyére, a férfi beült a barátja kocsijába és elhajtottak. 

Elfogatóparancs van ellenük

Az elkövetők elszöktek, ellenük európai és nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van, míg a segítő apát és gyermekeit a rendőrség őrizetbe vette, az eset óta letartóztatásban vannak.

Fegyházat kérnek rájuk

A főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Törvényszék az eljárást a két tettes távollétében folytassa le. Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy amennyiben a bűnsegédek beismerik a bűncselekmény elkövetését, úgy a bíróság az apát 7 év, gyermekeit 5 év fegyházbüntetésre ítélje, továbbá 7, illetve 5 évre tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, a bántalmazás és fogvatartás eszközeit pedig kobozza el. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ezzel a lánccal kötözték ki a férfit – Forrás: ugyeszseg.hu