Brutálisan kivégezte a hozzátartozóját tavaly januárban egy 36 éves férfi a 19 éves barátnője közreműködésével Eszteregnyén, mert pénzhez akartak jutni, hogy albérletbe költözhessenek. A Zala Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé őket.

Holttestet találtak

2023. január 11-én, 20 óra 49 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfit holtan találtak eszteregnyei otthonában. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol minden részletre kiterjedő helyszíni- és halottszemlét tartottak. Megállapították, hogy a 65 éves férfit feltehetően két nappal korábban egy késsel szurkálták halálra és autóját is ellopták. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Azonosították az elkövetőket

A zalai nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeképpen kevesebb, mint egy nap alatt sikerült azonosítaniuk a két elkövetőt, akiket január 12-én délután Nagykanizsán, a Szekeres József utcában fogtak el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elvérzett az idős férfi

A 12 órás helyszíni szemle során megállapították, hogy az idős férfit egy nagy méretű késsel testszerte többször is megszúrták, s kivérzés miatt halt meg.

Albérletre kellett a pénz

A bűncselekménnyel vádolt pár rokoni kapcsolatban állt az Eszteregnyén élő 65 éves férfivel. A vádirat szerint az ominózus nap a terheltek Nagykanizsán sétálgattak, s arról beszélgettek, hogy pénzt kellene szerezniük ahhoz, hogy albérletbe tudjanak költözni közösen.

A bankkártyáját akarták megszerezni

K. Szabolcs felvetette, hogy az anyósa barátjának biztosan sok pénze van a bankszámláján, amelyet meg kellene szerezniük. Megegyeztek abban, hogy este elmennek busszal a házához, kicsalják őt az udvarra, ahol leütik, majd erőszakkal megszerzik a bankkártya adatait.

Vascsővel ütötte le

Amikor megérkeztek az áldozatuk házához, akkor a férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy az áramszünettel udvarra csalja a rokont, eközben barátnője, Sz. Bianka egy farakás takarásában figyelte a környéket. Amikor a 65 éves kilépett az udvarra, K. Szabolcs leütötte őt egy vascsővel. Ezt követően pedig ököllel nekiesett. 

Összeszurkálta

A magatehetetlen férfit ezt követően a vádlottak bevonszolták a házba, ahol a férfi már egy konyhakést vett a kezébe, és amíg a barátnője az értékek után kutatott a lakásban, a földön fekvő félig magához tért tulaj nyakát és mellkasát is többször megszúrta. A 65 éves férfi rövid időn belül meghalt.

Az autóját is ellopták

A vádlottak ezt követően magukhoz vették a rokonuk laptopját és a garázsból elvitték a 22 éves Ford Focus típusú kocsiját, amivel a reggeli órákban Baranya vármegyébe közlekedtek egy ismerősükhöz, hogy rajta keresztül megpróbálják elpasszolni.

Életfogytiglant is kaphatnak

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos azt mondta, hogy a nő beismerte a férfi pedig tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban. A pár akár életfogytiglant is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja őket. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne – Forrás: police.hu