A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Állatkínzás

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy állatvédelmi alapítvány feljelentése alapján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Láncra verve

A rendelkezésre álló adatok szerint a 46 éves törökszentmiklósi lakos lakóházának portáján a német dog kutyáját egy 5 méter hosszú láncon tartotta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szörnyű állapotban volt a kutyus

A szemle során jelenlévő állatorvos megállapította, hogy a láncon tartás miatt a kutya senyves állapotba került, testén felfekvések keletkeztek, nyakán körkörösen kiterjedt hámsérülés és nyílt seb volt látható. A kutyus erősen alultáplált, gerince, bordája, lapockája, medencéje kilátszott.

Fotó a helyszínről:

Beismerte

A feltételezett elkövető gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte a terhére rótt cselekményt, kijelentette, nem is tart igényt a kutyusra.

Felelős gazdit keresnek neki

Az állatvédelmi alapítvány befogadta Deriket, aki gyógyulását követően remélhetőleg hamarosan gondos és felelős gazdihoz kerül.

Rengeteg eset

Még a BudapestKörnyéke.hu számolt be róla januárban, hogy az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

Túlélők

Két állat még életben volt, amikor kinyitották a lakást, bár nagyon legyengültek, ők esélyt kaphattak egy új életre.

Az önkormányzat szólt

A 7. kerületi önkormányzat szólt a rendőrségnek január 20-án, hogy az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg. A rendőrség helyszíni szemlét tartott, és akkor találták meg a két még élő állatot is.

Elismerte, de szerinte a macskák elvadultak

A lakás korábbi gazdáját, a nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Állatkínzás miatt kérdezték. Elismerte, hogy otthagyta a macskákat és sajnálja a történteket. Azt mondta a rendőröknek, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Állatkínzás Békésben: láncra verve, étlen-szomjan tartották a kutyákat, volt, hogy órákat töltöttek a tűző napon

Kiemelt kép: police.hu