Rossz körülmények között tartottak kutyákat egy háznál Gyomaendrődön. A tulajdonos elutazott, és egyik ismerősére bízta az állatokat, de ő sem viselte rendesen a gondjukat, ezért az egyik kutya el is pusztult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Borzasztó körülmények

Állatkínzás bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség két gyomaendrődi férfit. Egyikük, egy 20 éves fiatalember rossz körülmények között tartott több kutyát, majd hosszabb időre elutazott. Ismerősét kérte meg arra, hogy gondozza az ebeket. Az állatok ellátása azonban továbbra sem megfelelően történt, a férfi nem etette és nem itatta őket rendszeresen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Láncra verve

Voltak olyan kutyák, amelyek be voltak zárva, illetve olyanok is, amelyeket rövid, forgó alkatrész nélküli lánccal kötött ki. A kikötött kutyák nem tudtak árnyékba húzódni, napközben órákat voltak tűző napon.

Helyszíni fotó:

Az egyik kutya nem élte túl

Egy kutya kiszáradt és elpusztult. Az ügyben 2021. július 14-én indult büntetőeljárás, miután a helyi mezőőr bejelentését követően a rendőrök szemlét tartottak a háznál.

Fotó a helyszínről:

Közbeléptek az állatvédők

Az életben maradt, de rossz egészségi állapotban lévő kutyákat állatvédő szervezetek vették gondjaikba, azóta már új gazdákat is találtak nekik. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. szeptember 6-án továbbították az ügyészségre.

Rengeteg eset

Még a BudapestKörnyéke.hu számolt be róla januárban, hogy az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

Túlélők

Két állat még életben volt, amikor kinyitották a lakást, bár nagyon legyengültek, ők esélyt kaphattak egy új életre.

Az önkormányzat szólt

A 7. kerületi önkormányzat szólt a rendőrségnek január 20-án, hogy az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg. A rendőrség helyszíni szemlét tartott, és akkor találták meg a két még élő állatot is.

Elismerte, de szerinte a macskák elvadultak

A lakás korábbi gazdáját, a nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Állatkínzás miatt kérdezték. Elismerte, hogy otthagyta a macskákat és sajnálja a történteket. Azt mondta a rendőröknek, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt két és belső fotók: police.hu