Lakástűzben meghalt egy férfi Debrecenben kedd délután – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Melléképület gyulladt ki

Mukics Dániel tűzoltó alezredes közleménye szerint egy családi házhoz épített melléképület gyulladt ki az Esze Tamás utcában, az egyik 25 négyzetméteres szoba teljes terjedelmében égett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrök törték be az ajtót

Rendőrök törték be az ajtót, ők az épületből a tűzoltókkal közösen egy eszméletlen középkorú férfit vittek ki, akin már nem lehetett segíteni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tetőszerkezet is lángolt

A tűzoltók eloltották a tüzet, amely időközben a tetőszerkezetre is kiterjedt – írta a szóvivő, hozzátéve: kiérkezésük előtt a családi házban élők is megpróbálták megfékezni a lángokat, közülük egy ember megsérült.

Győrben is meghalt egy ember pár napja

Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk róla, hogy halálra égett egy férfi a saját lakásában, Győrben. Az áldozat mentőápolóként dolgozott. A tüzet egy égő cigaretta okozta, amelyet a férfi ittasan gyújtott meg.

Problémái voltak az itallal

A szomszédok szerint Ferenc alkoholista életmódot folytatott, állítólag emiatt elbocsátották el a mentőszolgálattól. Italozása miatt sok gondot okozott a házban élőknek.

Robbanásokat hallottak

„A szemközti panelban lakunk, egyszer csak robbanásra lettünk figyelmesek. Nem igazán tudtuk, hogy mi az, azt hittem hogy csak valaki petárdázik. Aztán több kisebb durranás volt, majd égett szagot éreztünk, akkor mentünk le megnézni, hogy mi volt az. Addigra már a rendőrök ott voltak, a tűzoltók akkor érkeztek” – írta a Facebookon az egyik szemközti lakó.

A szomszédok is kárt szenvedtek

Az egyik lakó, aki abban a lépcsőházban lakik, ahol a tűzeset történt, azt mondta, teljesen tökre mentek a szomszédok lakásai. Az oltástól leszakadtak a plafonok, a nyílászárók kormosak, lakhatatlanok lettek a lakások.

Felmérték a károkat

Győr polgármestere az eset után azt írta: „Radnóti Alpolgármester úr haladéktalanul a helyszínre sietett, majd kollégáink és a Katasztrófavédelem segítségével felmérték, hogy miben kell segítenünk”.

Elhelyezik a családokat

Dr. Dézsi Csaba András szerint az önkormányzat azonnal gondoskodott azoknak a családoknak az elhelyezéséről, akik a károk miatt nem tudtak visszaköltözni a lakásukba.

Köszönet mindenkinek

„Köszönöm mindenkinek, akik részt vettek a tűz jelzésében, megfékezésében, az egészségügyi ellátásban, a károk enyhítésében és felmérésében és a rászorulók segítésében” – zárta posztját a polgármester. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: