Öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát egy bűnügyi őrizetben levő 26 éves férfi kedden kora délután a ceglédi rendőrkapitányság egyik zárkájában – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Már nem lehetett megmenteni

Azt írták: a rendőrök megkezdték az elsősegélynyújtást, amelyet a kiérkező mentők munkatársai folytattak, de a szakszerű segítségnyújtás ellenére a férfi életét már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem terheli felelősség az őröket

A helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárták. A jelen lévő büntetés-végrehajtási ügyész elsődleges megállapítása szerint az őrszemélyzetet nem terheli felelősség a fogvatartott haláláért – tájékoztatott a rendőrség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet:

Pár napja a börtönben lett öngyilkos a kilenc évre ítélt pedofil férfi

A Kékvillogó is beszámolt róla, hogy öngyilkos lett a börtön H.E., az 42 éves férfi, aki minden megkezdett három óráért 60 ezret fizetett volna, hogy egy 10 éves fiúval fajtalankodhasson, de az üzlet nyélbe ütésekor lecsaptak rá a rendőrők Győrben.

A neten akart bérelni magának egy kisfiút

Kékvillogó információi szerint öngyilkos lett zárkájában az a gyömörei férfi, akit július 22-én nem jogerősen 9 év börtönre ítélt a Győri Járásbíróság gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és gyermekpornográfia miatt. A 42 éves H. E. a Snapchaten keresztül akart egy tízéves kisfiút bérelni magának, hogy fajtalankodhasson vele.

Már nem tudták megmenteni

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egy rövid közleményben számolt be arról, hogy egy fogvatartott férfi öngyilkosságot követett el az elhelyezésére szolgáló zárkában a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben aznap a hajnali órákban. Ezen kívül még annyit tettek hozzá, hogy a személyzet haladéktalanul megkezdte a segítségnyújtást, amit a kiérkező mentők munkatársai tovább folytattak, de a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni.

El sem hitték

A korábban családos, de már elvált férfit 2017-ben már elítélték ugyanilyen bűncselekményért. Akkor felfüggesztettet kapott, majd a próbaidő lejárta után nem sokkal jött az újabb ilyen cselekmény. A mostani ítéletben ez lényegesen súlyosító körülmény volt. Akkor pár hónapig fizetés nélküli szabadságra küldték a munkahelyén, „hivatalosan” azért, mert favágás közben megsérült az arca. Idén április elején „csak úgy eltűnt“, senki nem tudott róla semmit. Munkatársai csendes, halk embernek ismerték, műszakvezetőként is ez volt rá jellemző. Amikor a mostani ügy napvilágra került, sokan el sem hitték, hogy képes volt ilyesmire.

Soha többé gyerekek közelébe

A Győri Törvényszék július 22-i közleményében azt írta, hogy a bűnösségét beismerő H. E. a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható leghamarabb szabadságra feltételesen. A férfit végleg eltiltották minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amely során 18 év alatti gyerek felügyeletével, illetve gondozásával foglalkozhatna.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik