Az egykori maffiózó teljesen ledöbbent, amikor megtudta, miért keresi az NB1-es futballista barátját a rendőrség. Állítja, a sportoló még a piros lámpán sem hajtott át soha, ezért volt sokkoló, amikor kiderült, hogy egy házaspár kegyetlen meggyilkolásának ügyében keresik a focistát, Szabolcsot. A portálunknak nyilatkozó egykori maffiózó, Zoltán a mai napig nem érti, hogy focista barátja miért nem kereste őt meg, mielőtt belevágnak az eszement tervbe. Újranyitottuk egy 2011-ben történt döbbenetes kivégzés aktáját.

Rablásból kegyetlen kettős gyilkosság

Alaposan felkavarta a közvéleményt annak a szolnoki házaspárnak az ügye, akiket egy testvérpár és egy volt NB I.-es futballista gyilkolt meg különös kegyetlenséggel és aljas indokból 2011-ben. M. Béla, M. Tibor és bűntársuk, H. Szabolcs eredetileg „csak” ki akarta rabolni a Baunok házaspárt, de a család szolnoki házában aztán minden előzetes terv félrecsúszott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

60 milliónyi készpénzt követeltek

Csuklyát és maszkot, kötelet és ragasztószalagot, valamint egy riasztópisztolyt is beszereztek, majd megjelentek a család házánál, megkötözték a 60 éves családfőt és 60 millió forintot követeltek tőle, neki azonban nem volt ennyi készpénze. Az elkövetők erre az interneten keresztül akarták összehozni az utalást, de míg a számítógépen bíbelődtek a megszerzett PIN kóddal, Baunok István kimenekült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kútba dobták az áldozatokat

Utolérték, de mivel közben lekerültek a fejükről a csuklyák, elhatározták, hogy az arcukat megjegyző házaspár egyike sem élheti túl a rablást. A fivérek előbb az asszonnyal végeztek, majd holttestét férjéhez kötözték, akinek a lábához egy nagy követ erősítettek. Az áldozatokat bedobták egy tíz méter mély kútba, ahol Baunok István vízbe fulladt. 2015-ben a két testvér tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kapott, vagyis soha nem bocsáthatók szabadlábra. Az exfocista H. Szabolcsot szintén életfogytig tartó büntetéssel sújtották, ő legkorábban 25 éve letöltése után szabadulhat.

Az ex-maffiózó emlékei

Bolya Zoltán a rendszerváltás után komoly névnek számított a hazai alvilágban. A húsz éve tisztességes útra tért férfi könyvben is megírta alvilági emlékeit, de a Kékvillogó.hu bűnügyi hírportálnak egy olyan történetet idézett fel, amelyről eddig nem beszélt. Minden 2008-ban kezdődött, amikor a gyáli futballcsapatban csapattársak lettek H. Szabolccsal. „Egy vita miatt engem igazságtalanul elküldtek a csapattól, és egyetlen ember volt, aki kiállt mellettem a vezetőséggel szemben: Szabolcs” – emlékszik vissza Zoltán, aki azt mondja, sporttársi viszonyból hamar barátság alakult közte és a korábban az első osztályban is futballozó Szabolcs közt.

Még a piros lámpán sem hajtott át korábban

Ezt követően egy másik Pest megyei csapatnál dolgoztak együtt, ahol a közös munka nagyjából egy éven át folyt, majd az útjaik ketté váltak, de a barátság megmaradt. 2011 őszén aztán történt valami. „Késő ősszel horgászni voltam, amikor egymást követő percekben, több ismerősöm is telefonált, hogy Szabolcsot emberölési ügyben keresi a rendőrség. Lefagytam. Szabolcsot keresik? Jó emberismerő vagyok, kilométerekről kiszűröm, ha valaki nem frankó, de Szabcsi olyan tiszta volt, hogy a piros lámpán nem ment át soha. Rendezetten élt a feleségével, tudtommal nem voltak anyagi problémáik és emberileg is kizártnak tartottam, hogy ilyesmibe keveredne.”

Gyilkosokkal szemtől szemben

Néhány nappal később édesanyja hívta Zoltánt, hogy menjen át hozzájuk fontos ügyben. Nem mondott semmit, csak átkísérte a szomszédban lakó barátnőjéhez. „A nappaliba lépve majdnem elájultam. Ott állt Szabolcs és a két másik keresett srác, teljes életnagyságban. Ekkor tudtam meg, hogy Szabi édesanyja és a szomszéd nő testvérek. Futólag ugyan, de ismerem a másik elkövetőt is, aki műfüves futballpályákat épített. Róla is gondoltam volna sok mindent, de azt nem, hogy gyilkos lenne. A testvérét nem ismertem, de messziről sem tűnt veszélyes bűnözőnek.”

Feladhatta volna őket, de nem tette

Szabolcs könnyes szemmel könyörgött Zoltánnak, hogy segítsen neki. „Ötmillió forint volt feldobva nyomravezetői díjként, de egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy feladjam őket, pedig lett volna helye a pénznek. Mélységesen elítéltem a cselekedetüket, de ártatlanságra hivatkoztak. Ez hihetőnek tűnt, vagy egyszerűen el akartam hinni. Felhívtam egy nyomozó barátomat, aki másnapra leszervezett nekem egy találkozót egy régi kollégájával, akiben megbízott. Fejenként tizenötmillió forint lett volna az ára annak, hogy a három, gyilkosságért körözött férfi valamilyen segítséget kapjon. A bújkáló tettesek végül nem ezt az utat választották, hanem feladták magukat.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mai napig élnének

„Érthetetlen az egész ügy. Szabolcsnak én voltam az egyetlen olyan barátja, aki korábban szembe került a törvénnyel. Igaz, „csak” vagyon elleni bűncselekmények miatt voltam büntetve, de segíthettem volna. Nem, nem az elkövetésében, hanem abban, hogy lebeszéljem őt erről az eszement ötletről. Garantáltan mindkét áldozat élne a mai napig! Hogy juthat el egy értelmes, intelligens ember addig, hogy ilyen elképesztő bűncselekményt kövessen el? – értetlenkedik máig Bolya Zoltán, aki jogosnak gondolja a három elkövetőre kiszabott súlyos ítéletet. Néhány levelet még váltott a börtönbüntetését töltő egykori baráttal, de aztán megszűnt a kapcsolat köztük. Ha szeretnél még ilyen Újranyitott aktát olvasni, akkor kattints ide!

Ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt kép: illusztráció