Kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás hat férfi és két nő ellen Csongrád-Csanád megyében. A gyanú szerint Csongrádon és Hódmezővásárhelyen is árulták a kristály nevű szert.

Otthon adagolták majd adták el

A rendőrök 2021. március 2-án és 3-án vették őrizetbe a gyanúsítottakat. Egyikük, élettársával Szentesen árulta a szintetikus drogot, amit csongrádi ismerőse vett át tőle, aki feleségével, otthonában kiadagolta és a fogyasztóknak adta azt tovább. A csongrádi férfit két ismerőse is segítette a munkában, de ő tartotta a kapcsolatot azzal a két dílerrel is, akik Hódmezővásárhelyen kínálták az árut. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről  

Fotó: Police

Lecsaptak rájuk a rendőrök

A Hódmezővásárhelyi- és a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomozói, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársaival közösen elfogták és előállították a csoport tagjait. A rendőrök a feltételezett elkövetők otthonaiban tartott kutatás során nagyobb mennyiségű készpénzt és több százezer forint értékű kábítószert foglaltak le.

Pénzt is foglaltak le

Fotó: Police

Itt a videó a razziáról

Eljárás indult

A 21, 23, 29, 34, 48 és 51 éves férfiak, illetve a 35 és 54 éves nők ellen – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Pár napja Pest megyében razziáztak a zsaruk

Mint azt a KékVillogó is megírta hajnalban a kommandósok halk neszére lehettek volna figyelmesek a 6. kerületi társasház lakói, de mindenki aludt, egészen addig, amígy el nem hangzott a kiáltás: „Rendőrség! Nyissák ki az ajtót.” A bevetési csoport emberei ezután már bent is voltak a lakásban. A drogdílereket annyira váratlanul érte a zsaruk érkezése, hogy felöltözni sem volt idejük, alsónadrágban nyomták őket a földre.

Három helyszínen csaptak le

Az erzsébetvárosi rendőrök 750 ezer forint értékű marihuánát és más kábítószergyanús anyagokat foglaltak le három helyszínen.

Drogdílerek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a Bűnügyi Bevetési Osztállyal és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével, valamint a 6. Kerületi Rendőrkapitányság rendőreivel egyszerre három feltételezett drogdílerre csaptak le a fővárosban 2021. február 26-án.

Marihuána és más anyagok

A rendőrök két 6. kerületi és egy 3. kerületi lakásban lefoglaltak összesen 371 gramm növényi törmeléket – az elsődleges szakértői vélemény szerint marihuánát – valamint 173 gramm kábítószergyanús port és 73 tablettát. A szakértői vizsgálata folyamatban van.

Lefoglalások

Ezen kívül lefoglaltak még a drog adagolásához használt eszközöket, 1 millió 308 ezer forintot és egy autót is. A lefoglalt marihuána feketepiaci értéke megközelítőleg 750 ezer forint. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Police videó