Sok magányos ember hívja a lelkisegélyt az ünnepek alatt – mondta a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének alelnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Veszteségek, párkapcsolati problémák

Dudás Erika elmondta, hogy ilyenkor sokan beszélnek veszteségeikről, eltávozott társaikról, de többeknél felerősödnek ilyenkor a párkapcsolati, generációs, egészségügyi problémák is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

4-600 hívás

A nap 24 órájában ingyenesen hívható 116-123-os telefonszámra egy napon nagyjából négyszáz-hatszáz hívás érkezik. Az érdemi beszélgetések átlagos időtartama nagyjából 20 perc, de kritikus, akár szuicid helyzetben 1-1,5 óra is lehet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A férfiak nagyobb arányban telefonálnak

Vannak visszatérő hívók is. A telefonálók között nagyjából 52 százalék a férfiak, 48 százalék a nők aránya – ismertette.

0-24-ben hívható:

Ezt mondja a szakember

A szakember azt mondta: többen már attól megkönnyebbülnek, ha elmondhatják valakinek a problémáikat. Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány hatására megnőtt az érdemi hívások száma.

FRISS!

A járvány hatása

A járványhullámok meghatározták a segítségre szoruló telefonálók kérdéseit is – közölte az alelnök, kifejtve: az első hullám alatt főként az izoláció, az információhiány miatti szorongás volt jellemző. Utána a következmények miatt telefonáltak sokan.

Oltásokkal kapcsolatos hívások

Idén már az oltásokkal kapcsolatos hívások voltak nagyobb számban – mondta Dudás Erika. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels