Ítélet született az esztergomi büfés ügyében, aki megkergette a nála vásárló adóellenőröket.

Két sört vettek

2021. szeptember 2-án két adóellenőr jelent meg az esztergomi büfénél, ahol két alkoholmentes sört vettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem adott nyugtát

A büfés azonban nem adott nyugtát, ekkor az ellenőrök bemutatták igazolványaikat. A férfi ezt követően távozásra szólította fel az adóellenőröket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kocsival üldözte őket

A begőzölt büfés ráadásul megöléssel fenyegette meg a „vásárlókat”. A helyszínről távozó hivatalos személyeket még kocsival is üldözte.

Felfüggesztettet kapott

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság  előkészítő ülésen 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év 3 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Enyhítésért fellebeztek

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Háromszorosan is ráfázott

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy háromszorosan is ráfázott az a tüzelőanyag-kereskedő, akit a NAV, a fogyasztóvédelem és a Nébih is ellenőrzött. Mint kiderült: a kereskedő nem tudta igazolni az áru származását, a megrendelt mennyiség helyett jóval kevesebb tüzelőt szállított le, ráadásul se számlát, se nyugtát nem adott a vásárlóknak.

Összevont akció

Az energiaválság hatására ismét megnőtt a kereslet a tűzifa iránt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih közösen ellenőrzött egy magát a közösségi médiában hirdető tüzelőanyag-kereskedőt. 

Szabálytalanságokat találtak

Mind a három hatóság szabálytalanságokat talált a vállalkozásnál, amely a bírságok mellett további vizsgálatokra is számíthat – olvashattuk a hivatal közleményében.

Se nyugta, se számla

Az ellenőrök 2 köbméter cser és tölgy tűzifát rendeltek 81 ezer forintért, hatezer forintos fuvardíjjal. A megrendelés kiszállításakor a NAV revizorai se nyugtát, se számlát nem kaptak a vásárlásról.

Akár 1 millió is lehet a birság

Sokba került a hiányosság: a bizonylat elmaradásáért 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságra is számíthat a mulasztó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció