Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a 86-os főúton Körmend közelében, és ismét csak a vétlen sofőr húzta a rövidebbet: már nem tudták megmenteni az életét.

Átsodródott a pótkocsi

Egy Szombathely felől Körmend irányába tartó Scania nyergesvontató üres pótkocsija egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a szemközti sávba és eltalálta a szemből érkező Opel személyautót. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Végigborotválta az Opel oldalát

Zuhogó esőben, 50 km/órás sebességkorlátozásnál lendült ki a pótkocsi a 86-os főúton, az M80-as autóút körforgalma közelében. A nagy valószínűséggel a megengedett sebességnél gyorsabban haladó szerelvény sarka végigborotválta az Opel oldalát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Magyarok a volán mögött

Az osztrák rendszámú nyergesvontatót magyar sofőr vezette és magyar volt a személyautó sofőrje, egy 60 év körüli Vas vármegyei férfi.

Hiába küzdöttek érte

Az autót vezető középkorú férfi életéért hiába küzdöttek, a megmentésére nem volt reális esély a történtek után. A helyszínen életét vesztette – írta helyszíni tudósításában a 112press.hu.

A tragédia helyszíne

Fotó 112press.hu

Nem a tűzoltók vágták szét

A riasztásra körmendi tűzoltók vonultak, azonban ebben az esetben nem a tűzoltók vágták szét a gépkocsit, hanem a pótkocsi fém alkatrészei rongálták meg ennyire. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Vészfékező kamionok

A baleset miatt az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni, a forgalmat elterelték. Az útlezárás ideje alatt ismét több tucat olyan autós és kamionos volt, akik csak vészfékezéssel tudtak megállni, mikor el akartak száguldani az úton keresztben álló, bekapcsolt megkülönböztető jelzéssel álló rendőrautó mellett, ahol egyébként a terelőút bójákkal is jelezve volt és két rendőr is láthatósági mellényben irányította a forgalmat – olvashattuk a vaol.hu tudósításában.

Ütközés Pest vármegyében is

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy egy személyautó és egy pótkocsis tehergépkocsi ütközött össze egymással Pest vármegyében, Kiskunlacháza és Apaj között. Egy teherautó trélert húzott, melyet utolért egy személygépkocsi. Ezután történt, eddig még ismeretlen okokból, az ütközés.

Ki tudott szállni az autóból

Mindkét járműben egy-egy fő utazott. Az elsődleges információktól eltérően a személygépkocsit vezető hölgy a tűzoltók kiérkezése előtt ki tudott szállni a járműből. A mentők megvizsgálták, végül nem kellett kórházba szállítani.  A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: a vétlen sofőr halt meg a balesetben. Fotó: 112press.hu