Kiszaladt elé egy kutya – ezt állította egy autós, aki büntetőfékezéssel okozott balesetet a 84-es úton. Az állatnak azonban nyoma sem volt a fedélzeti kamera felvételén.

Rávillogott

Kiszaladt elé egy kutya – ezt állítja egy autós, aki büntetőfékezéssel okozott balesetet a 84-es úton Simaságnál. A karambolról azonban videó készült, jól látszik, hogy valójában azért fékezett, mert a mögötte haladó sofőr rávillogott, kutyának nyoma sincs. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem volt rendőri intézkedés

Az eset ezen a héten történt a 84-es számú főúton, Simaság településre beérve. A videót egy gépkocsi fedélzeti kamerája rögzítette. „Nem volt rendőri intézkedés, megírtuk a baleseti bejelentőt. Nem történt személyi sérülés, csak anyagi kár, az sem olyan, hogy az autók mozgásképtelenek lettek volna” – fűzte hozzá az autós a bpiautosok.hu oldalon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtette a feljelentést

„A felvétel megtekintése után, mivel a fékezést azzal indokolta, hogy egy kutya ugrott elé, ami sehol nem látható, megtettem a rendőrségi feljelentést” – tette hozzá.

Evett és agresszív volt

„Amit később vettem észre, hogy a kezében egy szendviccsel szállt ki, amit még akkor is evett, mikor elég agresszív módon megindult felém, de lenyugodott, mikor szóltam, hogy van felvétel mindenről.” – zárta gondolatait a lap olvasója a sajnálatos eset kapcsán.

Íme, az eset

Forrás: bpiautosok.hu

Börtönbe is kerülhet

A szabálytalankodót tehát feljelentették, akár börtönbe is kerülhet. Egy szakértő szerint az esetben bár büntetőfékezésről van szó, mindkét fél hibázott.

„Fékezni csak indokolt esetben szabad”

„Hirtelen fékezni csak indokolt esetben szabad. Én itt nem látok indokolt esetet. A másiknál meg itt ilyenkor nyilván a követési távolságról beszélünk. Ez azért érdekes, hogy ha már előttem egyszer megállt az autó irányjelzővel, akkor az lehet, hogy keres valamit és az újra meg fog állni” – nyilatkozta a Tényeknek Köves Szilárd.

Nem bírt magával az autópályán

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy büntetőfékező ellen, aki az autópályán nem bírt magával. Az sem ússza meg, akit megleckéztetett. Egy férfi 2021 őszén a megengedett sebességhatárt túllépve Budapest irányába közlekedett furgonjával az M3-ason. A sértett a vádlott előtt haladt, amikor utolért egy teherautót, amelyet megelőzött, majd visszatért a külső sávba. 

Nehezményezte a történteket

Az előzés során a furgonos a belső sávban a fényszóróját villogtatva nehezményezte, hogy az autó vezetője akadályozta, ezután jelentősen felgyorsítva folytatta útját. A kamerás autó vezetője az eset után gyorsított, utolérte a furgont, amelyet a követési távolság szabályait be nem tartva megközelített. A vádlott ezt észlelve hirtelen fékezni kezdett, sebessége a korábbi kb. 159,3 km/h-ról 129,6 km/h-ra csökkent. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció