Súlyos baleset történt a Magyar Nemzeti Cirkusz szombat délutáni előadásán Mosonmagyaróváron. A halálgömb nevű szerkezetből produkció közben kizuhant egy motoros, azonnal kórházba kellett szállítani.

5 motoros köröz a gömbben

A Száguldó motorosok a Halálgömbben nevű produkcióban öt motoros óriási sebességgel köröz egy zárt rácsos gömbben. Ez egy idő után szétnyílik két részre, a fentiben hárman, az alsóban ketten motoroznak tovább. A sebességük olyan nagy, hogy az erő megtartja őket a pályájukon, szinte repülnek – írja a Bors

Ebből a szerkezetből zuhant ki hatalmas sebességgel egy artista szombat délután a nézők szeme láttára.

A nézők megdöbbentek

A baleset után azonnal felkapcsolták a villanyt. A nézők annyit láttak, hogy ezután a cirkusz munkatársai berohannak a színpadra a lezuhant artistához és kitolják a motort. Közben a nézők döbbenten ültek.

Defekt okozta a balesetet

„Az egyik motorosnak defektes lett a motorján az egyik gumi, ezért nem tudta tartani a sebességet és kirepült a már nyitott gömbből” – mondta a Borsnak Richter József.

A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója szerint ilyen baleset több ezer előadásból egyszer szokott előfordulni. Most azért is alakult ilyen szerencsétlenül, mert éppen nyitva volt már a gömb.

Súlyos sérült az artista

A fiatal artistát azonnal kórházba szállították, ahol megröntgenezték és megállapították, hogy négy bordája eltörött. A baleset után félbeszakították az előadást, az igazgató kiállt a közönség elé és elmondta, hogy mi is történt pontosan.

Brazíliából érkeztek a motorosok

A produkció március óta van a Magyar Cirkusszal, a Romero’s Riders nevű társaság adja elő. A motoros fellépők Brazíliából érkeztek.

Történt már hasonló baleset

Két évvel ezelőtt is történt hasonló baleset a Halálgömbben. Annál az egyik motoros az alsó gömbben rossz irányban hajtott és az egyik kereke a gömböt tartó négy oszlop egyikének ütközött. Az artista csak könnyebben sérült.

Pár nap kórház vár az artistára

Az artisták mindenfajta védőeszközzel fel vannak szerelve, így a mostani balesetet szenvedő motorost is pár napig még megfigyelés alatt tartják a kórházba. Pár hét után pedig visszatérhet a porondra.

Kiemelt kép: Halálgömb – Forrás: RTL klub