Kimentette a családját. Eltört a szegycsontja. Alig kapott levegőt. Körülötte pokollá változott az út, égett minden. És ő visszafordult, visszament a pokolba… – kezdi posztját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A bejegyzés tanúsága szerint Bátorságért Érdemjelet kapott a belügyminisztertől és jutalomban részesült Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester, tatabányai hivatásos tűzoltó, aki a családjával érintett volt a 2023. március 11-i, M1-es autópályán történt tömegbalesetben.

A tűzoltók elismerése

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a közelgő Rendőr- és Tűzoltónap alkalmából mások mellett számos tűzoltó munkáját is elismerte. A legkiválóbbak a központi ünnepségen, az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában vehették át az elismerést április 20-án. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hős tűzoltó az M1-es-en

Egyebek között bátorságért Érdemjelben és jutalomban részesült Venczel Tóbiás Tamás c. tű. törzsőrmester, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának beosztott tűzoltója. A törzsőrmester családjával érintett volt a 2023. március 11-i, az M1-es autópályán történt tömegbalesetben, ahol a korlátozott látási viszonyok miatt a mögötte haladó gépkocsi beléjük ütközött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A törzsőrmester 14 éve tűzoltó

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – Facebook

Sérültek után kutatott

A tűzoltó a feleségét és három gyermekét azonnal kimenekítette a sérült gépjárműből és biztonságos helyre vitte őket, majd visszament a helyszínre, ahol saját szegycsonttörését és nehézlégzését figyelmen kívül hagyva az egyik égő autó alól kihúzott egy súlyosan sérült férfit, majd tovább folytatta a mentést, sérültek után kutatva.

Venczel Tóbiás Tamás miközben átveszi az elismerést

Tragédia az M1-esen

Az M1-esen történt tragédia részleteiről itt, aKékvillogó oldalán is beszámoltunk. Mint megírtuk március 11-én szombat délután az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél öt kamion és 37 autó ütközött össze. Egy ember meghalt, 39-en megsérültek, a 41 érintett gépjármű közül 19 szenvedett totálkárt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: police.hu

Egy családapa halt meg

Ahogy arról portálunk is beszámolt a síró, sikoltozó emberek próbáltak biztonságos helyre jutni, egy négygyerekes budapesti családapa azonban meghalt, holttestére az egyik kiégett roncs alatt találtak rá. Vele utazott felesége és kétéves kislánya is, ők mindketten kórházba kerültek. A tragédia után büntetőeljárás indult, a rendőrök akkor azt kérték az autósoktól, ha van információjuk vagy videójuk a balesetről, küldjék el nekik. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Már zajlanak a kifizetések az M1-esen történt tömegszerencsétlenség után: akár 10 milliós nagyságrendű előleg kifizetésére is számíthatnak a károsultak

Kiemelt kép: ORFK, Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester archívuma