Egy nap alatt visszaszerezték azt a pénzt a nagykörősi rendőrök, amelyet egy nagykőrösi telephelyről lopott el egy akkor még ismeretlen elkövető. Gyűltek a bizonyítékok, majd egy idő után rájött: semmi értelme nincs tagadni.

Tudták, milyen irányba keressék a tettest

Egy nagykőrösi telephelyre riasztottak rendőröket november 9-én reggel, miután szembesültek azzal, két széfet valaki kitépett a falból és a benne tárolt bankókkal együtt elvitte. A rendőrök már a helyszínen gyanították, olyasvalakit kell keresniük, aki hozzáférhetett a raktár kulcsához, az ajtót ugyanis sértetlenül nyitották ki.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan gyűltek a bizonyítékok

Az alkalmazottak kihallgatása közben viselkedése, válaszai alapján célirányosan kezdtek rádolgozni egy 33 éves ceglédi férfire. A tanúból hamar gyanúsított lett, miután S. Zoltán belátta, nincs értelme kamuzni, mert a nyomozók időközben elegendő bizonyítékot gyűjtöttek össze ellene. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy veszekedés után indult minden

Feltáró jellegű beismerő vallomást tett; megmutatta, hová rejtette a trezorokat és hová dobálta ki az elkövetéskor viselt ruháját. Vallomásában elmondta, élettársával aznap este összevesztek, ő bérelt kocsijába ült és átvezetett Nagykőrösre. Volt munkáltatója telephelyének közelében leparkolt, majd begyalogolt a kapun és elbújt, amíg a raktárban kollégái nem végeztek a pakolással.

Elbújt, s várt a megfelelő pillanatra

Hajnali 4 körül minden stimmelt: ekkor kulcsával nyitotta az ajtót, majd az előtérben lévő faszekrényben sorakozó széfek közül találomra kiválasztott kettőt, egy vésővel lefeszítette, hátizsákjába rakta, majd ahogyan befelé, úgy gyalogolt kifelé a kapun. Először egy árokba dobta táskáját, visszasétált a kocsihoz, majd hazafelé indulva felvette a hátizsákot.

Vésővel esett neki a trezornak

Hazament, vésőt ragadott, azzal szedte ki a pénzt, ugyanis nem ismerte a kódot. A megrongált trezort a szomszéd telken lévő kútgyűrűbe, műanyag flakonokat rádobálva elrejtette hátizsákostul. Már pirkadt, mire végzett, majd Budapestre indult. Menet közben, az M4 autóút mellett eldobálta nadrágját, felsőjét és cipőjét, kabátját egy fővárosi hajléktalanra hagyományozta.

Szerette volna anyagilag biztosítani jövőjét

A nagykőrösi rendőrök a kútgyűrűből előkotorták a hátizsákot, a széfeket és a közel 3,4 millió forintot hiánytalanul megtalálták, ahogyan a gyorsforgalmi út mellet kihajított ruhadarabokat is. S. Zoltán azt állította, megbánta tettét. Kijelentette, csak anyagilag szerette volna egy „kicsit” bebiztosítani jövőjét. A rendőrség közlése szerint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak vele szemben eljárást.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a helyszíni szemle

Nyomok a falon

Egy apró részlet sem kerülte el a rendőrök figyelmét

Ezt a trezort feszítette fel

A visszaszerzett pénz

(A cikkben használt képek a rendőrség helyszíni szemléjén készültek, forrás: police.hu.)