Ügyvéd nélkül maradtak annak a büntetőügynek a vádlottjai, akik mellkason szúrtak egy férfit tavaly áprilisban. A 25 éves Sz. Gábor a helyszínen meghalt. A ma kezdődő ügyet azonban a bíró elhalasztotta, mivel a védők nem jelentek meg a tárgyaláson.

Megszúrták a villamoson

Nem lehetett már megmenteni annak a 25 éves férfinak az életét, akit 2020. április 3-án este szúrtak le a budapesti 28-as villamoson, a 8. kerületi Orczy téren.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Piszkálta a kutyát

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a későbbi áldozat egy barátjával és kiskutyájával utazott, amikor egy férfi piszkálni kezdte a törpepincsit. A kutya gazdája ezt szóvá tette, mire a férfi verekedni kezdett, majd kést rántott, és mellkason szúrta a fiatalembert. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Italért mentek

A vádirat szerint a hajléktalan életmódot folytató, 44 éves L. János és a 39 éves unokatestvére, D. Károly, valamint utóbbi akkori barátnője, a korábban prostituáltként dolgozó D. Éva születésnapot ünnepelt a gyilkosság napján. Miután elfogyott az italuk, elmentek a közeli dohányboltba, hogy feltankoljanak és cigarettát vegyenek.

Felszálltak a villamosra

Ezért a Kőbányai úton lévő villamosmegállóba mentek, majd felszálltak az érkező 28-as járatra. Ezen a villamoson utazott egy 25 éves férfi és a barátja is egy kistermetű kutyával. A felszállást követően L. János megállt, hogy megsimogassa a fiatal kezében lévő kutyát, majd gúnyos megjegyzéseket tett az állatra a társaival együtt.

Késsel indult felé

A fiatalember felszólította a férfit, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel tartsa magát távol a kutyájától. L. János ennek hallatán kötekedni kezdett vele, majd a ruhájából előrántott késsel megindult felé.

Meg akarta védeni barátját

A megtámadott kutyás barátja ekkor felállt, hogy megvédje őt, de D. Károly ököllel úgy arcon ütötte, hogy visszaesett a székbe. A megrémült kiskutya elszaladt.

Elszökött a kutya

A kutya annyira megijedt attól, hogy megtámadták a gazdáját, hogy elszökött. Az egész Budapest a halálra késelt Sz. Gábor kiskutyáját, Pepsit kereste. Pár nap múlva egy óvoda udvarán  találták meg a kutyát.

Mellkason szúrta

L. János kihasználta, hogy a fiatal egy pillanatra nem figyelt, és mellkason szúrta. A két támadó a késelés után elmenekült, a 30 éves nő pedig egy hotel előtti virágládába rejtette a kést.

Nem ismerték be a gyilkosságot

A három terhelt elismerte a verekedést a nyomozati szakban, de a gyilkosságot nem. A 24.hu azt írja, L. János azt állította, hogy a kutyával lévő fiatal vette elő a kést, majd a saját késébe esett bele.

Ezt a büntetést kéri az ügyész

Az ügyész az elsőrendű vádlottra, L. Jánosra 20 év fegyházat, a másodrendű vádlottra pedig 10 év fegyházat kért arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, egyúttal lemond a tárgyalás jogáról. Az ügy harmadrendű vádlottjára 2 év szabadságvesztést kértek – négy évre felfüggesztve – abban az esetben, ha mindent beismer.

Elnapolták az ülést

Szerdán reggel az előkészítő üléssel elkezdődött a vádlottak pere. Azonban sem az első-, sem a másodrendű vádlott ügyvédje nem jelent meg a tárgyaláson. Az egyik védő állítólag tévedésből egy másik bírósági épületbe ment, emiatt a bíró október 4-re halasztotta az ülést. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép:  helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu