Elutasította a Balla Irma meggyilkolásáért elítélt férfi perújítási kérelmét a Debreceni Ítélőtábla – tájékoztatott a bíróság szóvivője.

Nyomoztak

A táblabíróság az elítélt beadványára perújítási nyomozást rendelt el a Balla Irma-ügyben 2020 novemberében. Akkor az elítélt olyan körülményt, eddig nem ismert bizonyítékot prezentált, amelyet eddig nem vizsgált a bíróság.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Gyilkolásra használt eszközükről beszélt

Azt állította, ő nem bántotta a sértettet, viszont látta, amint az asszonyt a fia bántalmazta, és azt is észlelte, hogy a helyszín közelében rejtette el a bántalmazás eszközét és más dolgokat is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nincs új bizonyíték

A bírság szóvivője jelezte: a Debreceni Ítélőtábla szeptember 20-án a perújítási indítványt, megalapozottság hiányában elutasította. Az ítélőtábla ugyanis megállapította, hogy a terhelt a perújítás elrendelésére alkalmas új bizonyítékot nem hozott fel.

Helyszíni szemle is volt

A perújítási nyomozásban kihallgatták D. L.-t, helyszíni szemlét tartottak, kihallgatták a vádlott családtagjait is. A vallomások nem tartalmaztak új információkat és az indítványban megjelölt bűnjelek utáni kutatás sem vezetett eredményre. D. L. lényegében az alapügyben végzett okszerű és törvényes bizonyítékértékelést támadta, új bizonyíték megjelölése nélkül – áll a közleményben.

Politikust öltek meg

Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselő 2007. április 6-ai megölésével eredetileg az áldozat fiát vádolták meg, akit a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt el is ítélt 12 év fegyházra.

Új eljárás

A Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el, és a Debreceni Törvényszék – bizonyítottság hiányában – első fokon felmentette a vádlottat, majd az ítélőtábla 2013 szeptemberében helybenhagyta a felmentő döntést.

15 év

A gyanú már korábban D. L.-re terelődött, aki ellen végül 2015 decemberében emeltek vádat, és tavaly februárban ítélték el jogerősen tizenöt év fegyházra.

2009-ben elismerte

A fordultban gazdag bűnügynem a jelenleg elítélt férfi 2009-ben leismerte, hogy ő ölte meg a politikust, később azonban visszavonta állítását. 2015ben a Zsaru magazin hosszú írásban taglalta az ügyet.

Címlapfotónk a Zsaru magazinból való.