A vád szerint egy 54 éves férfi egy budapesti pizzériában kötött bele egy másik vendégbe, majd az előle menekülni próbáló férfi után ment, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett később a kórházban életét vesztette.

Ismerték a fickót

A vádirat szerint a vádlott kötekedő, agresszív magatartása miatt jól ismert látogatója volt a XV. kerületi pizzériának, amelynek törzsvendége volt a sértett is.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Italoztak

A vád szerinti napon, 2019. október 11-én is mindkét férfi a pizzériában tartózkodott. A késő esti órákban – már ittasan – a vádlott belekötött a sértettbe, folyamatosan provokálta a férfit, aki próbált a konfliktus elől kitérni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hátsó ajtón menekült

A vádlott azonban nem hagyott fel a kötekedéssel, rátámadt a sértettre, ököllel ütlegelni kezdte. Az étterem egyik alkalmazottja és az egyik vendég a sértett segítségére sietett, a támadót lefogták, és visszatartották, ezzel lehetőséget adva a másiknak, hogy a hátsó ajtón át elmeneküljön.

Lefogták, de újra támadott

Amikor azonban a fogásból elengedték a dühöngő férfit, az a pizzéria előtt újra rátámadt, ütötte, rugdosta áldozatát. Ismét közbelépett a pizzéria egyik alkalmazottja, egy ideig megint vissza tudták tartani az dühöngő férfit.

Harmadszor is

A vádlott mindezek után sem nyugodott meg, amint lehetősége volt rá, a sértett után ment, majd amikor utolérte, első ütéseivel a földre terítette a férfit, ezt követően pedig súlyosan, kitartóan bántalmazta.

E akart menekülni

A vádlott ezután a földön fekvő, eszméletlen, magatehetetlen sértettet hátrahagyva, megpróbálta elhagyni a helyszínt, a pizzériából azonban addigra már többen a sértett segítségére siettek, ők megakadályozták, hogy a vádlott elmeneküljön, a sértetthez pedig mentőt hívtak.

Hetek után a kórházban halt meg 

A bántalmazás következtében a sértett tartósan eszméletlen állapotba került, majd hetekkel később a kórházban meghalt.

Emberölés a vád

A Fővárosi Főügyészség az 54 éves férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.