Egy szarvas szaladt az úttestre, ám éppen arra járt egy motoros rendőr. Végül a balesetet sikerült elkerülni, így sem a rendőr, sem a szarvas nem sérült meg. A videót a Veszprém vármegyei rendőrség tette közzé, amit cikkünk végén megtekinthetsz.

Centiken múlt, hogy nem történt baj

A Veszprém vármegyei rendőrség megosztott a közösségi oldalán egy videót, amelyen az látható, hogy egy szarvas szaladt egy motoros rendőr elé. Az utolsó pillanatban az állat észlelte a bajt, és még a felezővonal előtt megtorpant. Bár a szarvas elesett, végül nem történt baleset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyon kiélezett helyzet volt

A képsorokon látható, hogy a rendőr igyekezett elkerülni a balesetet, és jobbra kormányozta a motorkerékpárját. Végül ő nem esett el, folytatni tudta útját. Mindezt a mögötte haladó kamerás jármű rögzítette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vilonya külterületén egy autós elütött egy vadat

Néhány nappal ezelőtt, október 6-án este Vilonya külterületén elütött egy autós egy szarvast. Bár a jármű vezetője azonnal fékezett, a balesetet nem tudta elkerülni. A sofőr megsérült az állat azonnal elpusztult.

A balesetről készült fotók

Tanácsokat adnak a rendőrök, hogyan lehet elkerülni a vadbalesetet

A Veszprém vármegyei rendőrök a videó kapcsán tippeket adnak arra vonatkozólag, hogy miként lehet csökkenteni a vadbaleset kockázatát. Azt írják, hogy a közlekedés során fokozottan kell figyelni, hogy észlelni lehessen a vadon élő állatokat. Aki teheti, annak azt javasolják, hogy szereljen vadriasztót a járművére.

A vezetőknek nagyon kell koncentrálnia

A rendőrök felhívják a vezetők figyelmét, hogy az út mindkét oldalát figyelniük kell. Ez igaz akkor is, ha valaki autóval vagy motorral közlekedik. Aki vadat lát, az lassítson, mivel a vadállatok viselkedése nem kiszámítható.

Figyelni kell a táblákat is

Az utak mentén számos helyen jelzik, hogy vadak felbukkanására kell számítani. Amint valaki ilyen táblát lát, érdemes csökkentenie a sebességét. Mindemellett fontos a körültekintő közlekedés is.

Ezek is érdekelhetnek!

A vadgázolás közúti balesetnek minősül

Amennyiben valaki elgázol egy vadat, akkor kivétel nélkül jelentenie kell azt a rendőrség felé. Egy 2023-as törvénymódosítás értelmében immáron kivétel nélkül minden esetben a jármű vezetője illetve a gépjármű tulajdonosa vagy üzembentartója a felelős ilyen ütközés esetén. A jármű tulajdonosának kell tudnia bizonyítani, ha úgy véli, hogy vadászati tevékenységgel összefüggésben történt a baleset, például űzték a vadat.

Kártérítési igényt nyújthat be a vadásztársaság

Amennyiben egy járművezető elgázol egy vadat, és nem tudja a fentieket bizonyítani, a vadásztársaságnak joga van kártérítési igényre a jármű tulajdonosával szemben. A rendőrök minden gázolás esetén értesítik a helyi vadásztársaságot. A sérült vadat megközelíteni nem szabad, mivel amennyiben él még, veszélyesen viselkedhet, tetemének eltulajdonítása pedig lopásnak minősül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Veszprém vármegyei rendőrség videója az eset kapcsán

Kiemelt kép: egy képkocka a videóból, amint elhalad a motoros rendőr a szarvas mellett – Forrás: Veszprém vármegyei rendőrség