Bár ahhoz, hogy valaki kerékpárt vezessen, nem kell jogosítvány, veszélyes azonban ittasan kétkerekűre pattanni.

Sok teendője akadt a zsaruknak

Január 4-én szerdán számos járművezetőt is ellenőriztek a rendőrök Somogy vármegyében. Több sofőrről kiderült, hogy alkoholt fogyasztott vezetés előtt. A Kékvillogó..hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Különféle eljárásokat indítottak a rendőrök

Az alkoholos befolyásoltság függvényében különféle eljárásokat indítottak az egyenruhások az ittas sofőrökkel szemben. Szabálysértési, közigazgatási valamint büntetőeljárás indult egyes esetekben.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Baleset történt ittas vezetés miatt

Darányban súlyos baleset történt, ami az alkoholfogyasztásra vezethető vissza. Egy kerékpáros tegnap délután Darány belterületén a járdán kerékpározott. A férfi azonban egy ponton a vízelvezető árokba kormányozta kétkerekűjét.

Komoly következménye lett a dolognak

A férfi beverte a fejét egy betonozott csatorna keretbe. Az a rendőrségi közleményből nem derül ki, hogy viselt-e bukósisakot. A mentők a 41 éves férfit gerincsérüléssel szállították kórházba.

Ezek is érdekelhetnek!

Kerékpározás előtt lehet italozni?

Bár a KRESZ kimondottan nem tiltja azt, hogy valaki biciklizés előtt szeszes italt fogyasszon, van azonban egy fontos megkötés. Kerékpározásra alkalmatlan állapotban ugyanis tilos kétkerekűre ülni. Itt azonban az egyénnek van mérlegelési lehetősége.

Ezt kell figyelembe venni

Az, hogy ki mennyire bírja az italt, egyénenként eltérő. Az azonban tény, hogy a különböző közlekedési helyzetekre való reagálást lassítja még a legkisebb mértékű szeszes ital elfogyasztása is. Aki tehát alkoholt fogyaszt, jobban teszi, ha még kerékpárra sem ül.

Szabálysértés lehet az ittas biciklizés

Ha valaki úgy dönt, hogy úgy ül kerékpárra, hogy a biztonságos közlekedésre nincs alkalmas állapotban, annak komoly következményei lehetnek. A rendőrök ugyanis ezt szabálysértésnek vehetik.

Túl nagy a kockázat

Akár alkohol, akár kábítószer hatása alatt vezet járművet valaki, rendkívül nagymértékű kockázatnak teszi ki saját maga és mások testi épségét és anyagi biztonságát. A lelassult reakcióidő, a lanyhuló figyelem miatt életveszélyes közlekedési helyzetek alakulhatnak ki. Amennyiben valaki alkoholt fogyaszt, jobban teszi, ha taxit, sofőrt hív, vagy tömegközlekedési eszközzel utazik.

Ezt kérik a rendőrök

A rendőrök azt kérik a közlekedőktől, hogy tartsák be a szabályokat. Vezessen mindenki odafigyeléssel, türelemmel és toleranciával. Ha mindenki így tesz, akkor el lehet kerülni a tragédiákat. A Kékvillogó..hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív