Botrány és rettegés az M3-as autópálya melletti Polgáron. Egy kilencgyermekes büntetett előéletű család rettegésben tartja az Amerikából nemrég hazaköltözött szomszédokat, akik két és fél évig ingyen adták az áramot az agresszív családnak, sőt korábban még segélyt is gyűjtöttek nekik. A megfélemlített család szerint a rendőrségre nem számíthatnak, pedig folyamatos életveszélyben élnek. Az esetről a Magyar Önvédelmi Mozgalom készített videót, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Kővel dobálták szét az autót

„Így nem lehet élni, hogy naponta lekurv_znak, fas_opó mocsoknak neveznek és ezt a gyermekeim is halják” – panaszkodik az Amerikából nemrég a családjával hazaköltözött asszony, Polgárban a házuk előtt. A haragos szomszéd és családja nemrég megdobálta az ablakukat, kővel összezúzták az autójuk tetejét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Brutális szomszédháború

A szomszéd ütötte-rúgta a kaput, át akartak mászni, mondván megverik az asszonyt. Két és fél évig áramot adott nekik a nagymama, adományokat adtak a rászoruló szomszédnak. Ehhez képest ők lopás miatt feljelentették az Amerikából hazaköltöző családot és folyamatosan zaklatják, fenyegetik őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

21 kiskutya

A balhé azért pattant ki, mert az Amerikából hazaköltöző szomszéd kiírta a Facebookra, hogy kinek kell kiskutya, mert a szomszédban nem látják el rendesen a 21 kutyakölyköt. Ezután a szomszéd megfenyegette a családot, azt állította, hogy megmérgezték a kutyáját.

Kihúzom a beleteket

Hangfelvétel is van arról, hogy a családot életveszélyesen megfenyegették a szomszédok. „Kihúzom a beleteket” – üvöltötte a hálátlan szomszéd. Közben megpróbálták a dühöngő szomszédoknak elmagyarázni, hogy ők biztosan nem mérgezték meg a kutyájukat, hiszen nekik is van három kutyusuk, több cicájuk, szeretik az állatokat.

Írni-olvasni sem tud, olyan buta

A megfenyegetett asszony azt állítja, a szomszéd és a rokonsága folyamatosan figyeli őt az utcában és a városban. „Nem lehet velük kommunikálni, nem tud írni-olvasni a fenyegetőm, olyan kevés az IQ-ja” – panaszkodik a hölgy a Magyar Önvédelmi Mozgalom kamerája előtt. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Nem nagyon segítenek a rendőrök

A hölgy azt is sérelmezi, hogy a rendőrök nem nagyon segítenek. Ha balhé van az utcában kivonulnak, de miután elmennek, minden ott folytatódik, ahol abbamaradtak a dolgok. Tehetetlennek érzik magukat – sajnálkozik az asszony.

Az autóban támadták meg

A haragos család már olyan mélyre süllyedt, hogy át akarnak mászni a szomszéd kerítésén, sőt legutóbb szerencsétlen asszonyt ki akarták cibálni a saját autójából. Ekkor is szóltak a rendőrségnek, de miután elmentek folytatódott a zaklatás.

Erősítést hívtak a rendőrök

Amikor az önvédelmi mozgalom riportfilmet készített Polgáron a megfenyegetett családnál, valóságos lincshangulat alakult ki az utcán. Rengeteg ember került elő, többen fenyegetőztek. A helyi rendőrjárőrnek erősítést kellett hívni, hogy ne durvuljanak el az események. A videó szerint a fenyegető családban kilenc gyermek van, mindegyik megjárta már a börtönt.

Polgáron lépni kellene az önkormányzatnak

Nagy kérdés mit lehet egy ilyen utcában, ilyen élethelyzettel tenni. Sokan rávágják: el kell költözni. Nagyon nehéz azonban a szülői házat, az otthont otthagyni azért, mert pár éve élhetetlen emberek költöztek az utcába. A másik lehetőség a közbiztonság megerősítése lehetne térfigyelő kamerákkal, folyamatos rendőri jelenléttel. Vannak olyan települések, ahol ez sikerült.

Van megoldás!

A Budapest melletti Kerepesen néhány évvel ezelőtt hasonló problémák voltak. Drogosok és bűnözők tartották rettegésben a települést. 2019-ben leváltották a korábbi, tehetetlen polgármestert, az új pedig vasszigorral lecsapott a település biztonságát veszélyeztetőkre. Kamerákat, polgárőrséget, civil rendvédelmi egységeket állított fel. Ha bármi problémát tapasztal a polgármester, azonnal lecsap, videót posztol az esetről. Kerepes ma már nem az a veszélyes hely, mint korábban volt. Úgy tűnik, lenne megoldás Polgáron is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ide kapcsolódik:

Itt a Polgáron készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból