Fővárosi tűzoltókat riasztottak egy budapesti házhoz, mivel annak tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A tűzoltás során négy vízsugárral oltották a lángokat, az épületből pedig három propánbutángáz-palackot is kihoztak a tűzoltók.

Társasházban keletkezett tűz

2021. február 21-én riasztották a budapesti tűzoltókat egy 19. kerületi, a Gosztonyi Lajos utcában található társasházhoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt küzdtek meg a lángokkal

Kigyulladt a tetőszerkezet

A kétszáz négyzetméter alapterületű társasház tetőszerkezetében keletkezett tűz oltásán dolgoztak a budapesti tűzoltók, akik nagy erőkkel vonultak ki a házhoz oltani. Az egységek négy vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

Így oltották a tüzet

A képhez tartozó alt jellemző üres; budapest-kigyulladt-haz-tetoszerkezet-mti-mihadak-zoltan-2.jpg a fájlnév
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Komolyabb baj is történhetett volna

Nagy szerencse, hogy a fővárosi hivatásos tűzoltók gyorsan kiértek a helyszínre, mivel az oltás közben még arra is jutott idő, hogy néhány egység a házban található három propánbutángáz-palackot kihozza.

Ebben a társasházban keletkezett tűz

A képhez tartozó alt jellemző üres; budapest-kigyulladt-haz-tetoszerkezet-gombkoto-krisztian-1024x576.jpg a fájlnév
Forrás: Gombkötő Krisztián

Egy cég épülete gyulladt ki

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítója úgy tudja, hogy a tűz egy földmunkával foglalkozó cég épületében tört ki. A károsultak épp a bútorokat hordták ki, hogy mentsék a menthetőt. A tűz során valószínűleg nem sérült meg senki, azonban mentőautó is érkezett a helyszínre.

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

A képhez tartozó alt jellemző üres; budapest-kigyulladt-haz-tetoszerkezet-gombkoto-krisztian-2-1024x576.jpg a fájlnév
Forrás: Gombkötő Krisztián

Ikerház tetőtere égett össze

A tűzben egy ikerház tetőszerkezete égett szét, és nemcsak a cég, hanem a másik lakás teteje is kapott a lángokból, és persze a vízből is. Helyszíni tudósítónk szerint a másik lakásból nem kellett kipakolni a bútorokat, a tetőnek körülbelül a fele égett le.

Megfeketedett falak jelzik a tűz nyomait

A képhez tartozó alt jellemző üres; budapest-kigyulladt-haz-tetoszerkezet-gombkoto-krisztian-3-1024x576.jpg a fájlnév
Forrás: Gombkötő Krisztián

Eloltották a tüzet

A sikeres oltást követően a tűzoltóknak már csak egy feladata maradt, az, hogy az utómunkálatokat is elvégezzék a helyszínen.

Korábban egy raktárnál történt robbanás

A BudaPestkörnyéke.hu oldala is beszámolt róla, hogy tűz ütött ki Budapest 22. kerületében, ahol több raktár és egy lakóház égett mintegy kétszáz négyzetméteren.

Robbanások is voltak

40 tűzoltó kezdte meg oltani a lángokat a 22. kerületi raktárnál, illetve a lakóháznál. A közelben lakók robbanásokat is hallottak, úgy tudjuk, két tűzoltó könnyebben megsérült. Szemtanúk szerint amíg nem értek ki a tűzoltók, addig a helyiek próbálták oltani a tüzet, az oltás során még gyerekek is segítettek.

Gázpalack robbant

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy egy gázpalack robbant fel. A tüzet pedig az okozta, hogy egy munkás véletlenül belefúrt egy olyan villanyvezetékbe, ami a falban futott. A szerencsétlen fúrás miatt elektromos tűz keletkezett, a tűz pedig hamar elterjedt a hungarocell borításon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tűzoltás – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán