Három pécsi drogdíler ügyében rendelt el vizsgálatot a rendőrség. Kiderítették, hogy a kábítószer-kereskedők többféle anyagot árultak, és többek között új pszichoaktív anyaggal is visszaéltek, a rendőrök már befejezték a nyomozást, az iratokat pedig a napokban fogják megküldeni az illetékes ügyészségnek.

Pécsi páros árulta a kábítószert

Több mint fél éven át nyomoztak a rendőrök azoknak a drogdílereknek az ügyében, akik Pécsen terítették az árut. A 31 éves pécsi nő és társa, egy 35 éves enyingi férfi komoly vádakkal nézhet szembe, a nőt egyebek mellett kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pécsi dílereket fogtak el

Rendszeresen árulták a drogot

2020. július 2-án, a kora esti órákban fogták el az egyenruhások a dílerpárt Pécsett, egy összehangolt akció keretén belül. A nyomozók már korábban gyanították, hogy a dílerek rendszeresen árultak kábítószert a városban, azonban a sejtésük csak a házkutatások során igazolódott be.

Megtalálták a kábítószert

A nőnél és a férfinál elrendelt házkutatások alkalmával bruttó 100 gramm kábítószergyanús növényi származékot, bruttó 54 gramm kábítószergyanús fehér port, továbbá kábítószer gyanúját keltő tablettákat, zselés anyagot és közel félmillió forint készpénzt találtak és foglaltak le a nyomozók. Ezenfelül a nőt kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják, mivel az asszony kérésére a gyermekkorú lánya is adott el új pszichoaktív anyagot több személynek.

Lefoglalták a fehér port

Alufóliákba csomagolták a kábítószert

Elfogtak egy másik férfit is

A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben egy 34 éves pécsi férfit is elfogtak, aki marihuánát adott el a nőnek, amit az asszony továbbértékesített. Ennek a dílernek a házában is kutatást tartottak az egyenruhások, ahol bruttó 52 gramm kábítószergyanús növényi származékot, tablettákat és egy digitális mérleget találtak és foglaltak le. 

Őrizetbe vették őket

Miután gyanúsítottként kihallgatták a rendőrök a nőt és a két férfit, őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a járásbíróság el is rendelt.

Vásárlókat is büntettek

A nyomozás során a rendőrök elfogtak egy 21 és egy 19 éves pécsi férfit is, akiket azzal gyanúsítanak, hogy július 2-án kábítószert vásároltak a nő lakásán. Ruházatuk átvizsgálása során megtalálták és lefoglalták a kábítószert, valamint a fiatalok pozitív eredményt mutattak a gyorsteszt során, így ellenük kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. A hosszas nyomozást végül lezárták a rendőrök, a keletkezett iratokat pedig megküldték az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lefoglalt pénz – Forrás: Police.hu