Húsvétvasárnap hajnalban kigyulladt egy ház Budapesten a 2. kerületben, a lángok teljesen felemésztették a 200 négyzetméteres épület tetőszerkezetét, egy ember meghalt. Nem sokkal később a 12. kerületben kigyulladt egy busz az Istenhegyi úton.

Hajnalban riasztották a tűzoltókat

Vasárnap hajnali fél kettőkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház a 2. kerületi Tulipán utcában, közölte a Katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Teljesen leégett a tető

A kétszáz négyzetméteres, kétszintes ház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. Tíz járművel negyvenkét tűzoltó vonult a helyszínre, akik több oldalról kezdték oltani az épületet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gázpalackok az épületben

Az oltást hátráltatta, hogy a tetőteret nehezen lehetett megközelíteni, illetve hogy az épületben és annak környezetében több gázpalack is volt. Az egyik felhasadt, öt másikat pedig a tűzoltók vittek ki, megelőzve, hogy felrobbanjanak.

Meghalt egy férfi

Hajnal háromnegyed négyre sikerült a tűzoltóknak megfékezniük a lángokat. A családi házban két férfi élt, ám csak az egyikük tudott kimenekülni az épületből.

Rokonokhoz ment a túlélő

A másik ember halálának pontos körülményeit, a tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem által indított tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. Az épület lakhatatlanná vált, a túlélőt rokonok fogadták be.

Kiégett a busz

Közben húsvétvasárnap kigyulladt egy busz Budapest 12. kerületében, az Istenhegyi úton. A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Tűz a 2. kerületben

Forrás: Facebook

Lángoló ház

Alig három hete írtuk meg, hogy gyulladt 2. kerületben Máriaremeténél egy családi ház. Úgy tudjuk annyira rossz út vezetett a házhoz, hogy a tűzoltók is nehezen tudták megközelíteni az épületet. Információink szerint egy ember füstmérgezést kapott. Közben Szentendrén egy kisteherautó kigyulladt akkor, a lángoló járműről készült fotót a cikkünk alján nézheted meg.

Tűz Szentendrén is

A teherautó Szentendrén, a Dózsa György úton égett. A város hivatásos tűzoltói a lángokat rövid időn belül, két vízsugárral eloltották. Az érintett szakaszon az oltás idején forgalmi akadály alakult ki – tájékoztatott a Katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Égő teherautó Szentendrén

Forrás: Facebook

Kiemelt kép: illusztráció