Csalás, önbíráskodás és kényszerítés bűntette miatt emelt vádat a veszprémi ügyészség egy móri nő ellen, aki a vád szerint a mentálisan zavart férfit megtévesztette, és így szerezte meg az ingatlanát.

Közmunkás volt

A vádirat szerint szerint a negyvenes éveiben járó móri nő 2019 őszén ismerkedett meg a Veszprém megyei kistelepülésen egyedül, szerény körülmények között élő, könnyen befolyásolható, megfélemlíthető, mentális zavarral küszködő és emiatt segítségre szoruló férfival. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az ingatlanra hajtott

A nő igyekezett a férfi bizalmába férkőzni, győzködte, hogy költözzön Mórra, ott tud munkát is szerezni neki, miközben az volt a célja, hogy megszerezze a férfi ingatlanát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem akarta eladni

2020. január 14-én a nő elvitte a sértettet egy székesfehérvári ügyvédi irodába, ahol egy adásvételi szerződést toltak a férfi elé. A férfi, bár nem akarta eladni az ingatlant, végül győzködésre aláírta a szerződést.

Azt hitte, hogy csak a fele az ővé

Abban a hiszemben volt, hogy csak az ingatlan fele van az ő tulajdonában, a másik egy távoli rokonáé, de a nő tudta, hogy ez nem így van.

3 milliós ingatlan

Az ingatlan teljes értéke 3.200.000 Ft volt, a nő 1.350.000 Ft-os vételárat írt a szerződésbe azzal, hogy azt már át is adta az eladónak. Valójában a férfi egy fillért sem kapott a nőtől.

Lakbért kért

Ezután a sértett egy havi lakbért fizetett a nőnek, aki minél hamarabb igyekezett eltávolítani a férfit a házból. Volt, hogy rokonságával jelent meg a házban, felpofozta a férfit, hogy költözzön el. Legközelebb a férfi, aki nem volt éppen otthon, amikor a nő megérkezett hat rokonával, rendőröket hívott, mert nem mert hazamenni.

Polgári per

A férfi polgári pert indított a ház visszaszerzése érdekében, mire a nő megfenyegette, hogy amennyiben nem vonja vissza a keresetet, úgy nagyon megüti a bokáját. A férfi félelmében aláírta a keresettől elálló nyilatkozatot.

Hajléktalan lett

Ezután a nőtől és családjától való félelmében a férfi aláírta a lakcíméről való kijelentkezéshez szükséges iratot is, amivel a nő a férfit kijelentette, majd 2021 februárjában ki is lakoltatta a házból, a férfi hajléktalanná vált, egy ismerőse segítségével egy melléképületbe tudott költözni.

Érvénytelen a szerződés

A per a fentiek ellenére folytatódott, a polgári bíróság 2022. április 13-án hozott, még nem jogerős ítéletével az adásvételi szerződést érvénytelennek nyilvánította.

Börtönt kérnek a nőre

Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Zirci Járásbíróság felé.

Címlapfotó: illusztráció.