Kis híján megfojtották támadói azt a 94 éves férfit, akire álmában törtek rá a bűnözők a Fejér vármegyei városban. Szerencsére nem voltak sokáig szabadlábon, két nap alatt kattant rajtuk a bilincs.

Nem kímélték a ház lakóit

Az éjszaka közepén törték rá az ajtót a rablók egy idős házaspárra Móron még február elején. A 94 éves tulajdonos felkelt a zajra, ezért a támadók egy kabátot dobtak a fejére, amit rászorítottak – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának péntek esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Erre kelt fel

A rendőrség elfogta, a bíróság pedig letartóztatta a két férfit. Fegyveres kommandósok mentek azért a két rablóért, akik egy 90-es éveiben járó házaspárt támadtak meg Móron. Az egyik áldozat nyilatkozott a csatorna munkatársának. Azt mondta, rossz alvó, ezért kelt fel a zajra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elsőre nem gyanakodott semmi rosszra

Először csak azt hitte, felesége kotorászik az éjjeliszekrényen. „Ekkor fölkapcsoltam a villanyt, odafordulok, hát a mama alszik. Akkor megint hallottam valami zörejt” – magyarázta. Az idős férfi elindult a hang irányába a bejárati ajtó felé. Ekkor találkozott a rablókkal.

Alig kapott levegőt

„Ezek ezek szerint ki volt készítve az én nagykabátom…azt így a fejemre terítette és lenyomott” .- elevenítette fel a borzalmas pillanatokat. Azt mondta a legrosszabb az volt, hogy nem kapott levegőt a kabát alatt. „Azon voltam, hogy meneküljek, mert a kabátomat az öt ujjával nyomta rá az arcomra… az első az volt, hogy levegőt venni valahogyan”.

Nagy nehezen sikerült levegőhöz jutnia

A 94 éves nyugdíjasnak sikerült a férfi egyik ujját lefeszíteni az arcáról, így kapott egy kis levegőt. „Sikerült neki az egyik ujját elkapnom, akkor azt, ahogy én nyomtam, de valami kesztyű volt rajta, olyan, amit (…) én nem tudtam rendesen megfogni neki, de annyi volt, hogy egy kis levegőt kaptam.”

Milliókat zsákmányoltak

Míg őt és az éppen felébredő feleségét lefogták, addig a rablók értékek után kutattak. „A zajra felébredő asszony fejére is egy ruhadarabot helyeztek, majd a házban talált közel 10 millió forint készpénzzel a gyanúsítottak a helyszínről távoztak” – nyilatkozta a vármegyei főügyészség szóvivője, Jászberényiné Király Teodóra.

Gyorsan lebuktak

A nagy sietségben otthagytak két vaspajszert, amit a rendőrök lefoglaltak. Pár nap kellett csak ahhoz, hogy a nyomozók elfogják a két támadót, akiket már letartóztatott a bíróság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy lefeszített zár

Videón az elfogás

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Cikkünkben használt képeink a rendőrség helyszíni szemléjén készültek.)