A férfi ingerült lett, majd bevágott egy másik sofőr elé és nagyot fékezett indokolatlanul. Ennek következtében a mögötte haladó ütközött egy másik vétlen autóval. S ha mindez nem lett volna elég, a szabálytalan autós elhajtott a baleset helyszínéről.

Most született meg az ítélet

A bíróság döntést hozott, és elsőfokon felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélete azt a férfit, aki tettét még 2020 nyarán követte el. Az Egér úton történt baleset pontos körülményei is ismertek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez történt

2020. augusztus 22-én délután érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett egy férfi autójával a 11. kerületben. Az Egér út belső forgalmi sávjában haladt, amikor 70 km/h helyett 85-tel közlekedett, azaz gyorshajtott. Vele egy irányban közlekedett egy másik sofőr, aki éppen megelőzött egy utánfutóval felszerelt autót.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A másik autós befejezte az előzést, ekkor elszabadultak az indulatok

A másik sofőr szabályosan használta az irányjelzőjét, a külső forgalmi sávból kezdte meg az előzést. A sávváltás miatt a másik sofőr a vádlott elé került. A vádlott néhány másodperc erejéig kénytelen volt lassítani, igaz, így is többel ment, mint amennyivel szabad az adott szakaszon. Hirtelen azonban nem kellett fékeznie. A másik autó sofőrje visszatért az előzés után a külső sávba.

Ingerült lett a vádlott

Az esetet követően a vádlott felhúzta magát. Felvette a külső sávba visszatérő jármű sebességét, majd mellette haladt. Eközben mutogatott is a másik jármű vezetőjének.

Gyorsított

A mutogatást követően a vádlott gyorsított, majd hirtelen jobbra kormányzott és bevágott a sértett elé. Hogy megleckéztesse, hirtelen fékezett is egyet. A büntetőfékezésnek komoly következményei lettek.

A sértett fékezett, de így is baleset lett a dolog vége

A sértett erőteljes fékezéssel próbálta meg elkerülni az ütközést. Emellett még megpróbálta elkormányozni autóját, ám így nekiütközött egy belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő autónak. Az eset következtében személyi sérülés nem történt.

Látta a vádlott, mi történt, de nem állt meg

A vádlott úgy döntött, jobban teszi, ha inkább elhajt és nem nézi meg, mi történt a másik két autóssal. A lehúzott ablakon kinyúlt, majd a sértettek irányába mutatta a hüvelykujját. A balesetben összeütközött autókban 1,5 millió forintnyi kár keletkezett. A büntetőfékező sofőrrel szemben a vád közúti veszélyeztetés és két rendbeli rongálás. a tárgyaláson megszületett az ítélet.

Így döntött a bíróság

A bíróság bűnösnek találta a büntetőfékezőt, és 1 év 6 hónap, végrehajtásban 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. E mellett 300 ezer forintos pénzbüntetést kapott, és eltiltotta 2 évre a járművezetéstől. Az ítélet még nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a vádlott és a védő felmentésére irányuló fellebbezésével szemben indítványozta az ítélet helybenhagyását a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszéken.

Az esetről videó is készült

Ez lehet a gond az ítélettel

Mint az az Ügyészség közleményéből kiderül, a vádlott érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett, amikor büntetőfékezett. Ha eltiltják a vezetéstől, az fizikailag nem fogja őt megakadályozni abban, hogy volán mögé üljön. Egyes országokban ezért volt, hogy olyan döntést hoztak, hogy a szabálytalan sofőrtől elkobozták az autóját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset előtti pillanat – Forrás: Magyarország Ügyészsége