A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 36 éves férfival szemben. Az elkövetőnek 2020 nyarán, az Egér úton, egy közlekedési szituációban lassítania kellett, és ettől olyan ingerült lett, hogy bevágott a másik sofőr elé, majd befékezett, amelynek következtében a sértetti autó egy másik vétlen autóval ütközött. A vádlott megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

Jogsi nélkül

A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 22-én, délután, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett autóval a 11. kerületben, az Egér úton a belső forgalmi sávban, a megengedett 70 km/h helyett kb. 85 km/h sebességgel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Előzés

A vele azonos irányban közlekedő másik sofőr az irányjelzőt szabályosan használva a külső forgalmi sávból haladva előzés miatti sávváltás után elé került. A vádlottnak emiatt – a megengedettet egyébként is túllépő sebességről – pár másodpercig lassítania kellett, azonban ennél erősebb fékezésre nem kényszerült, majd a másik autó visszatért a külső forgalmi sávba.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felhúzta magát

A férfi a közlekedési helyzet miatt ingerült lett, és ahelyett, hogy továbbhaladt volna, a külső sávba visszatért jármű mellett közlekedve a sofőr felé mutogatott. Ezután gyorsított, majd az autóját egy hirtelen mozdulattal jobbra kormányozva bevágott a sértetti jármű elé, és büntetőfékezett.

Ütközés

A szándékos és közvetlen veszélyhelyzetben a sértett erőteljesen fékezett, próbálta az autót elkormányozni, ennek ellenére nekiütközött a belső forgalmi sávban szabályosan haladó gépkocsinak. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg. A vádlott a másik két jármű ütközését észlelte, ennek ellenére nem állt meg, hanem a lehúzott ablakon kinyúlva, a hüvelykujját mutatta a sértettek felé, majd elhajtott.

Büntetőfék

A vádlott a szándékos, a közlekedési szabályokat súlyosan sértő un. „büntetőfékező” manőverével közvetlen veszélynek tette ki a két összeütköző jármű vezetőinek és utasainak az életét és testi épségét.

Milliós kár

A baleset következtében a két ütköző járműben összesen több mint 1.500.000 forint kár keletkezett, számolt be róla közleményében az ügyészség.

Közúti veszélyeztetés

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint 2 rendbeli rongálás bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést, valamint pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A felvételen az előzmények, a büntetőfékezés, és az ütközés is látható. A videó alább megtekinthető:

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet