Símaszkban, fegyvernek látszó tárggyal ment betörni egy 39 éves férfi a II. kerületbe február 6-án éjszaka. Már épp végzett a családi házban, összekészítette, amit el akart lopni, amikor hazaért az ott lakó férfi.

De a támadó azonban nem jött zavarba, megfenyegette a férfit, és a fegyvernek látszó tárggyal arra kényszerítette, hogy adja át a pénzét. A sértett egymillió forintot adott át, a rabló pedig távozott a pénzzel.

Felbuzdulva a sikerén május 13-án visszatért a helyszínre, új álruhában, hosszú vörös parókában, ugyanazzal a tárggyal. Megvárta, hogy hazaérjen a férfi, és ismét elkezdte fenyegetni, hogy adja át a pénzt, ám a sértett segítségért kiabált, mire a vádlott megijedt, és elmenekült.

Pár nap múlva elfogták a rendőrök, őrizetbe vették, majd letartóztatásba került. Az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás, minősített magánlaksértés és a személyi szabadság megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot – írja az Index.

Indítványozták, hogy a bíróság a férfit – ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – tizenhat év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint állapítsák meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott többszörösen visszaeső, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti, írja az ügyészség pénteki közleményében.

<

Kiemelt kép: Elfogták a férfit – Forrás: police.hu

<
<