Szabadlábra helyezték a Kegyetlen Remete néven elhíresült kaposvári férfit, akit azzal vádolnak, hogy többször bántalmazta barátnőjét, aki később napokig ruha nélkül bujkált a környező erdőkben.

Az erdőben bujkált ruhátlanul az a halálra ijesztett, egyetemista lány, akit a vád szerint a férfi többször bántalmazott és kegyetlen körülmények között tartott fogva egy a kunyhóban. Miután a lány segítséget kért, a férfit őrizetbe vették. A férfi azt mondja, nagy részét el sem követte annak, amivel vádolják.

Ő azt mondja, hogy én megkötöztem őt és megvertem. Ebből az igaz, hogy megütöttem, de az elmeállapota miatt – mondta az ATV-nek Nyulasi Ádám, aki szerint a lánynak kényszerképzetei voltak.

Olyan meglepő megjegyzéseket tett, amikkel ő nem tudott mit kezdeni. Azt állítja, megijedt a lánytól, ezért ütötte meg.

Azt mondta, hogy elveszi a fényt, ami az élet; hogy ő az 56, meg a 6, és ide tart a többi 50 ördögtársa is. Azóta is ilyen üzenetekkel bombáz: az ördögről, hogy ő találkozott Jézussal, és Istennel kapcsolatban van – mesélte Nyulasi.

Vadócz Atilla a Kaposvári Törvényszék szóvivője elmondta: személyi szabadság megsértésének bűntettével és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják, az ügyben több tárgyalás volt, tanukat hallgattak ki és szakértőket hallgattak meg.

A férfi a szabadlábra kerülése után nem sokkal az egyik közösségi oldalon felvette a kapcsolatot a sértettel, ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A férfi őrizetbe vétele után megtartott ülésen azonban nem rendelték el a letartóztatását, ez ellen fellebbezett az ügyészség – írja az Index.

Kiemelt kép: A kunyhó – Forrás: Somogy Megyei Főügyészség