Újabb részletek derültek ki a hétfő esti, budapesti villamosbalesetről. A legfrissebb információk szerint nem csak az egyik sofőr sérült meg súlyosan, hanem utasok is: az ütközés után a padlóra zuhantak az emberek, közülük két személyt váll-, illetve lábtöréssel szállítottak kórházba a nagy erőkkel kiérkező mentők.  

Fékezés nélkül rohantak bele

Hétfő este 9 óra előtt súlyos villamosbaleset történt a ferencvárosi Boráros téren, ahol két 4-es jelzésű Combino rohant egymásba. Az első, menetrend szerint a Széll Kálmán tér felé közlekedő szerelvény a megállóban állt, majd a vezető bezárta az ajtókat és éppen elindult, amikor a kocsiszínbe igyekvő másik 4-es villamos fékezés nélkül, hatalmas erővel az induló villamos hátsó részébe robbant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltűnt a vezetőfülke

Az első Combino hátulsó, üres vezetőfülkéje teljesen eltűnt, benyomódott az utastérbe, a hátsó, 2026-as pályaszámú villamos pedig felcsúszott a 2014-es pályaszámú villamos padlójának magassága fölé és közben ki is siklott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rosszul lett, nem tudott fékezni

A hátsó szerelvény sofőrje beszorult a fülkébe, de mire a tűzoltók a helyszínre értek, már a szemtanúk, utasok segítségével kiszabadult, hihetetlen módon nem sérült meg súlyosan… Elmondása szerint rosszul lett, ezért nem tudott fékezni, a lejtős Petőfi hídon pedig felgyorsult a szabadon futó Combino. Úgy tudjuk, a villamos vezetőjének ájulásàt a magas vércukorszintje okozta.

Koponyasérülést szenvedett

Mint kiderült, a 2026-os számú Combino járművezetőjét a tűzoltók szedték ki a fülkéből hosszú küzdelem árán. Először könnyű sérültnek jelentették, de később koponyasérülést állapítottak meg nála, így kórházba szállították.

Rosszullétre hivatkozott

A kórházba került sofőr villamosa garázsmenetes volt: a hátulról érkező jármű azért ment közel az előtte levő kocsihoz, mert a Mester utcánál, alig pár száz méter múlva kiállt volna a vonalról.

Padlóra zuhantak az emberek

A kocsiszíni menet fedélzetén szerencsére nem tartózkodtak utasok, az éppen induló villamoson azonban az ütközés hatására elestek, a padlóra zuhantak az emberek, közülük két személyt súlyos sérüléssel (váll-, illetve lábtöréssel), hármat pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak a nagy erőkkel kiérkező mentők.

Villamosok húzták szét „társaikat”

A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók is nagy létszámban vonultak, a Doktorszolgálattal és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálattal együtt. A két, egymásba olvadt Combinot végül két másik Combino segítségével tudták széthúzni. A műszaki mentés hajnalig tartott, ezért a 6-os villamos hétfőről keddre virradó éjszaka csak a Széll Kálmán tér és a Corvin negyed között közlekedett.

Hosszú ideig tartott a mentés

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

A mentés órái

Az ütközés következtében jelentős mennyiségű törmelék került az utcára. A forgalmi rend a hajnali órákra állt helyre, a BKK Info 3 óra 28 perckor közölte, hogy a 4-es és a 6-os villamos újra teljes vonalon közlekedik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: egymásba olvadt a két villamos. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK