Halálfélelemtől rettegtek egy tatabányi panelban lakó azon családok, akik az épületben rekedtek, amikor vasárnap délután felcsaptak a lángok a négyemeletes társasházban. A súlyos tűzeset miatt hat gyermeket és hét felnőttet kellett kórházba szállítani.

Égett szag a lakásban

A házban rekedt kétgyermekes anyuka vasárnap 3 óra után 10-15 perccel figyelt fel az égett szagra a lakásukban, és rögtön pánikba esett a kétségbeejtő helyzet miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Láthatatlan lépcsőház

„Kinyitottam a bejárati ajtót, láttam, hogy nagy a füst, de mire felöltöztünk, már láthatatlan volt a lépcsőház. Kimenekültünk volna a konyhaablakba, de annyira dőlt fel a füst az alsó lakásokból, hogy nem tudtunk ott maradni” – mesélt a drámai pillanatokról a nő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az erkélyre menekültek

Végül az erkélyre menekültek, ahol 10 percet töltöttek, de tovább már nem bírták levegő nélkül. Ekkor a férje beszaladt a füsttel telített lakásba, ahol észrevette, hogy a konyhaablak már szabad.

Végül megmenekültek

Ekkorra már több embert is kimenekítettek. Végül a lépcsőházon keresztül sikerült kiszabadulniuk az épületből – írta meg a Blikk.

Halálfélelmük volt

A 11 és a 13 éves gyermekeik is velük voltak, akiken úrrá lett a félelem. „A kisfiam kiabált, hogy anya megfogok halni, tényleg halálfélelmünk volt” – mondta elcsukló hangon az édesanya az RTL Híradójának.

Ablakok között rohangáltak

A lakástűz egy másik érintettje is félelmetesnek írta le a történteket: a hölgy elmondása szerint ők törölközővel takarták az arcukat, miközben az ablakok között rohangálva próbáltak levegőhöz jutni, mivel ekkor már a lépcsőházat olyan fekete füst árasztotta el, hogy ők sem tudtak kimenekülni.

13 ember került kórházba

A Híradó információ szerint hat gyereket és hét felnőttet szállítottak kórházba a tűzeset után: közülük egy személy megégett, mások füstmérgezés vagy annak gyanúja miatt szorultak ellátásra.

Lakástűz a 15. kerületben

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy december 9-én, nem sokkal fél 1 után érkezett bejelentés, hogy a 15. kerületben, a Zsókavár utcában kigyulladt egy lakás. A kerületi kapitányság két körzeti megbízottja azonnal a helyszínre indult. 

Azonnal cselekedtek

Itt azt tapasztalták, hogy az épület folyosója sűrű füstben úszott, a kérdéses lakás előtt, ahol a tűz volt, pedig egy nőt találtak, aki elmondta, hogy kigyulladt a páraelszívója, ezért a gyermekeit a szomszédhoz vitte át. A két egyenruhás haladéktalanul megkezdte a folyosó szellőztetését.

Lekísérték a kicsiket

Pár perccel később két újabb körzeti megbízott érkezett a helyszínre, akik szomszédos lakásban megtalálták az 1 és 5 éves gyermekeket, illetve egy idősebb nőt. Az átszivárgó füst elől őket a rendőrök lekísérték és a szolgálati kocsiba ültették be. Az édesanya önállóan elhagyta az épületet. A kicsiket a mentők kórházba vitték általános kivizsgálás céljából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció