Egy év 9 hónapot kapott az a férfi, aki a bíróság szerint Szlovákiába vitte az eltűnt maglódi vállalkozó kocsiját, telefonját és kutyáját, miután valaki megölte őt. Nem sokkal az ítélethirdetés előtt, amikor még szabadlábon volt a vádlott, két kocsit is ellopott.

Bűnpártolás és állatkínzás

Bűnpártolás és a magára hagyott kutya miatt ítélte egy év 9 hónapos börtönbüntetésre a bíróság azt a férfit, akit maglódi vállalkozó ügyében vizsgáltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Luxuskocsik felújításával foglalkozott

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, a luxusautók javításával foglalkozó Pintér Gyula 2019. május 10-én tűnt el a fekete Hummer terepjárójával és Répa nevű magyar vizslájával együtt. Az autó rejtélyes módon visszakerült a férfi házának udvarára, a kutyáját pedig Szlovákiában találták meg. Azóta semmit sem tudnak róla, a férfit a rendőrség eltűnt személyként keresi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az ő dolga volt félrevezetni a hatóságot

Az autót, a kutyát és a vállalkozó telefonját is Szlovákiába vitte, hogy ezzel is összekuszálja a szálakat. A gyanúsított az utolsó pillanatig tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz.

Otthonról járt a tárgyalásokra

Szabadlábon védekezhetett, de a gyanú szerint addig sem pihent. Autólopási ügyekbe keveredett. Ráadásul beigazolódott a gyanú, hiszen az akkor Vecsésről és Szegedről is lopott nagy értékű autókat megtalálták nála, így nagyon nem is tudott védekezni ebben az ügyben.

A TEK-esek fogták el

Egyik hajnalban aztán a TEK egyik felvételén látszódott, hogy valakit elfognak. Akkor még nem közölték pontosan, hogy kiről is van szó, de az RTL riportja szerint ő volt az, akihez egyik hajnalban bekopogtattak a rendőrök.

Keresik a maglódi vállalkozót

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak továbbra is. A család még mindig reménykedik abban, hogy kiderül, mi történt pontosan, ezért nem vonták vissza az 5 millió forintos nyomravezetői díjat.

Nézze meg az RTL riportját

Nincs holttest

A hatóságok biztosra veszik, hogy a luxusautók szerelésével és felújításával foglalkozó férfi már nem él, de a holtteste máig nem került elő. Az egyik ismerősét, B. Lászlót, aki segédkezhetett a holttest eltüntetésében, emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással és állatkínzással vádolták meg, de gyilkossággal egyelőre még az ötmillió forintos nyomravezetői díj ellenére sem tudtak meggyanúsítani senkit.

Felvétel készült

A Budapest Környéki Törvényszék épületébe a gyömrői férfit kéz- és lábbilincsben vezették be a börtönből. A tárgyalás elején egy ház kamerájának a felvételét vetítették le, amelyen alig észrevehetően az látszik, ahogy Pintér Gyula Hummerjét visszaviszik a háza felé az eltűnése után, majd egy férfi gyalogosan távozik onnan – írja a Blikk.

Nincs DNS

„Ha valaki vezet egy ilyen autót, lennie kellett volna DNS-mintának vagy ujjlenyomatnak, de ilyet tőlem nem találtak ott. Ha én vezettem, valamilyen nyomot rögzítettek volna” – közölte B. László. Ezután különböző útvonal-kalkulációkról készült képeket mutattak, ami a feltételezett elkövető útját jelezték.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Instagram