Közel egy hete történt az a baleset, amelyben szerencsére személyi sérülés nem történt, de jelentős anyagi kár keletkezett az M2-es autópályán. Egy buszsofőr úgy váltott sávot, hogy a hibája után három autó rohant egymásba.

A Magyar Közút hívta fel a figyelmet

Az Instán közzétette felvételen látszik, ahogy egy busz elnézi a sávváltást, és gyakorlatilag a korlátra löki a belső sávban szabályosan közlekedő fehér autót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szalagkorlátnak ütközött

A szerencsétlenül járt audis végül a szalagkorlátba menekült a busz elől. Bár fékezett, így sem úszta meg a becsapódást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A mögötte érkező autók is megsérültek

Két autó jött az Audi mögött, szerencsére az első csak az elejét találta el a keresztbe forduló kocsinak, de a mögötte jövő sem tudott már lefékezni, így ez a három autó ütközött össze.

Gyorsan odaért a mentő és a tűzoltó is

Óriási szerencse, hogy végül személyi sérülés nem történt. Bár az anyagi kár jelentős, de áldozatok nélkül megúszta mindenki ezt a súlyos karambolt.

A Magyar Közút kéri a sofőröket

Az ilyen esetek miatt kérjük, hogy mindig az útra, a táblákra, a vezetésre, a forgalomban résztvevőkre és a holttérre is figyeljetek! Egy-egy baleset apróságokból is összejöhet, főleg nyáron, amikor a meleg, a hőségriadók vagy a fronton még az egészségesebb szervezetű sofőröket is próbára tehetik.

Nézze meg a felvételeket

Májusban is történt hasonló

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, május 22-én történt az a baleset, amelyről később tett közzé egy videót a Magyar Közút. A közutasok közösségi oldalára felkerült videón látható az, hogy mi vezetett a balesethez.

Későn akart lehajtani az autós

A fehér színű személyautó sofőrje néhány méterrel a lehajtó előtt döntött úgy, hogy a belső sávból lehajt a 23-as kilométerszelvénynél az M2-es autópályáról. Jelezte ugyan az irányváltási szándékát, ám meglehetősen közel vágott be egy kamion elé. Ezután akarta elhagyni az autópályát a lehajtón keresztül.

Ott vesztegelt egy műszaki hibás gépjármű

Az autós szerencsétlenségére egy tehergépjármű állt a kihajtón. Műszaki hiba miatt nem tudott továbbhaladni a kamion. Az autos ezt későn vette észre, és esélye sem volt arra, hogy időben megálljon.

Belecsapódott a kamion hátuljába

Bár a fehér autó sofőrje fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni. A kamion hátuljába csapódott. A kihajtón vesztegelő kamiont egyébként korábban már körbebójázták a közutasok.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Magyar Közút/Instagram