A 9-es és 151-es járatokat gyakorlatilag csak úgy ellepték a rendőrök, ennek hátterében valószínűleg az állhat, hogy az említett buszokon az utóbbi időben több támadás is történt.

Lakossági jelzés

Lakossági jelzésre reagálva március 11-e óta rendszeresen jelen vannak a 9-es, illetve 151-es járatokon a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai és a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei, szerdán és csütörtökön azonban még több egyenruhást lehet látni ezeken a járatokon, számolt be róla a hvg.hu. Mint írják e két napon gyakorlatilag folyamatos ellenőrzést tartanak a teljes útvonalon. Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellenőrzés a buszon:

Fotó: Police

Végállomásokon és megállóhelyeken is ellenőriznek

A lap azt írja, hogy a járőrök, a BKK biztonsági szolgálata, illetve a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai a végállomásokon és a megállóhelyeken is ott lesznek.

Biztonságérzet

Az utasok biztonságérzetét célzó közös bűnmegelőzési akciót a szükséges intenzitással és rendszerességgel pedig a jövőben is folytatni fogják, derül ki a hvg.hu írásából.

Minden hónapban tartanak ellenőrzéseket

A police.hu-n közreadott közlemény szerint pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság minden hónapban tart közös ellenőrzéseket egyes járatokon.

Fokozott rendőri jelenlét:

Fotó: Police

Fokozottan ellenőrzik a kritikus vonalakat

Március 11-e és 29-e között a 9-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere, a 151-es autóbuszon pedig Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest közötti szakasza került górcső alá. Kábítószer hatása alatt álló vagy részeg utasokkal ekkor nem találkoztak, de a lakossági visszajelzések alapján még fokozottabban ellenőrzik a két vonalat.

Megvágtak egy nőt a csepeli buszon

Bár a közleményben nem szerepel, de vélhetően azért pont e két járatot ellenőrzik fokozottan, mert az utóbbi időben mindkettőn megtámadtak egy-egy utast. Mint ismert a 151-es buszon Csepelen egy férfi megszúrta egy nő arcát, a gyanú szerint azért, mert Free SZFE feliratú maszkot viselt, ennek részleteiről itt a KékVillogó portálon is beszámoltunk.

Több támadás is történt az utóbbi időben

Fotó: Police

A 9-es buszról lerángattak egy nőt

A 9-es buszról pedig szombaton kora reggel egy férfi lerángatott egy nőt, aki a megállóban megpróbált megerőszakolni.

Ezt kéri a rendőrség

“Nagyon fontos, hogy aki a közösségi közlekedési eszközön másokat zaklató, fenyegető utast lát, vagy bármilyen bűncselekményt észlel, az jelezze a járművezetőnek, vagy hívja azonnal a 112-es segélyszámot!​” – írja közleményében a rendőrség. Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police